Válassza az Oldal lehetőséget

Szuper olcsó egérpadot teszteltünk

Szuper olcsó egérpadot teszteltünk

Egy alig 5 dolláros egér, mint például az X3 nem érdemel mást, mint egy ilyen olcsóságot. A vicc az, hogy még jól ki is pótolják egymást.

Szuper olcsó egérpadot teszteltünk

Bevezető

Ár szerinti növekvő rendezés mellett (szinte) ez az első találat a Gearbesten az egérpadok között, legalábbis úgy nézve, hogy legalább távolról tűnjön használhatónak a cucc – ami ez alatt van, arra már mi sem vállalkozunk. Az FMOUSE ennek megfelelően nem stresszel minket hosszas leírással, ilyen árcédula mellett csak egy nejlonzacskóra futotta, és azzal vége is. Apropó szállítás: szerencsére nem végletekig összetekerve, egy hengerbe gyömöszölve érkezett meg a termék – hála a forgalmazónak –, így nem kellett arra várni, hogy az anyag kisimuljon.

fmouseEz már egy használható méret.

Külsőségek

A cucc 30×25 cm-es (a hasznos felület ettől picit kisebb), a vastagsága mindösszesen 3 mm. Ez gyakorlatilag normál méretűnek mondható, esetleg attól valamelyest nagyobb. Nem meglepő módon pillekönnyű, úgyhogy életmentő jelenség, hogy az alja gumis, máskülönben biztosan hajlamos lenne a csúszkálásra. Borítékolhatóan ennek köszönhető, hogy az egérpad igencsak jellegzetes szagot áraszt magából.

fmouse 02Stabil, mint a Taj-hegy – állítja a gyártó.

Részletek és használat

A felületén lévő nyomtatás meglepően jó minőségű, már ami a részletességét illeti, mert egyébként elképzelhetőnek tartjuk, hogy hajlamos a kopásra. A felső anyag a lehetőségeihez mérten kellemes siklást biztosít, körben szövéssel lett megerősítve, ami egyúttal látványtechnikai célokat is szolgál. Nem a legszebb munka, amit valaha is láttam – az egyik saroknál jobban is sikerülhetett volna –, viszont eléggé egyben van, így első blikkre nem hinném, hogy foszlásra hajlamos lesz. Aggodalmaim inkább csak azzal kapcsolatban vannak, hogy a nyári melegben óhatatlanul bekövetkező izzadságot miként vészeli át. Ha megszedi magát a csukló részen a varrott anyag, akkor ott el is fog színeződni.

fmouse egerpad 02A világ legjobb játékosai által hitelesítve – ezt a tréfát is az FMOUSE sütötte el.

Ahogy a bevezetőben is említettük, az X3 mellé ez egy jó választás, de igaz ez minden olyan rágcsálóra, melynek siklása nem épp tökéletes. Az FMOUSE ebből a szempontból váratlanul jól sikerült, a „speed” kategóriában látunk benne lehetőséget, mert érezhetően csökkentheti a súrlódást. A tartósságról magától értetődően nem lehet egy hét után nyilatkozni, ha jobban belegondolunk, akkor egyszerűen nincs mit elbuknunk, mert ez a néhány dolláros ár már tényleg a vicc kategória.

Ha nem egy világmegváltó egerünk van, illetve olyan futópadot keresünk, mely minimális ellenállást okoz, akkor érdemes egy próbát tennünk.

Szuper olcsó egérpadot teszteltünk 1

Az egérpad a Gearbesten jelenleg is megvásárolható (katt a képre!), az ára mindösszesen 2,55 dollár. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni!