Válassza az Oldal lehetőséget

Tényleg olyan nehéz leírni, hogy Prohardver?

Nagyon úgy fest, hogy igen!fail movie_logoA történet még november végén kezdődött, amikor a címben megnevezett számítástechnikai portál „Mit tudhat majd vajon a Kaveri GPU-ja?” című cikkében történt egy kis malőr. A „hibát” – nézőpont kérdése, az olvasók szempontjából biztos nem az – egyébként azóta már korrigálták, a lavina viszont hóesés nélkül is elindult.

Az történt ugyanis, hogy az AMD soron következő APU-járól kikerültek olyan képek, melyek közül az egyik feltárt néhány részletet az A10-7850K és A10-7700K névre hallgató termékekről. Igazából gigantikus szenzációról szó sincs, az egyetlen nagyobb újdonság a Turbo Core által nyújtott órajel leleplezése volt – a többi specifikáció a témában járatos személyeknek már nem okozhatott meglepetést. Tévedtem, mondta a sün és leszállt a keféről, a dolog igazából mégiscsak innentől lett érdekes. Röpke 3-7 nap alatt a külföldi, majd a hazai sajtó – már a sorrend is pikáns – lecsapott az esetre, s hamarosan nagyon szép vadhajtások születtek a forrás megnevezését illetően.

A sort valószínűleg a német PC Games Hardware nyitotta – három nap után. Csak a legfontosabb információt hordozó képet vették át, ám némi angolosítást vélünk felfedezni, mert megszületett a Proharder.hu. Utóbbi egyébként annyira megtetszett a Planet 3DNow! és a Teccentral szerkesztőinek, hogy ők is ennél maradtak. Ezen a ponton túl már végképp nem volt megállás, a WCCFtech először forrással, logóval együtt használta fel a képeket, majd pár nappal később ezek az azonosítók eltűntek, ellenben a képek pixelre pontosan megmaradtak. Ennél némiképp egyszerűbben járt el a Guru3D, ők ugyanis mind a három prezentációs anyagot a saját égiszük alatt töltötték fel – két jó logó kis helyen is elfér?

A 3DCenter.org sem boldogult azzal a fránya betűkkel, viszont legalább a ProHarderver képében kaptunk egy igazi gyöngyszemet. A TechPowerUp-nál esélyes, hogy előkerült a Photoshop, hiszen a képek valamivel kisebbek lettek, ráadásul eltűnt róluk egy apró részlet. A ProHardware.hu ekkorra már annyira általános lett (VR-Zone, Softpedia, PCTuning.tyden.cz‎, TechPowerUp, GinjFo, One News Page, 59hardware, u-sm.ru, Tropgeek, stb.), hogy foglalkozni se akartam vele.

Többet akart kihozni az esetből a PC Perspective. A Prohardver szimulációnak indult méréseiből ők azt a következtetést vonták le, hogy az oldal állításokat tett a Kaveri teljesítményét illetően. 

Mulatságos perceket okozott az eTeknix. Itt is csak a két APU technikai mutatóit ábrázoló képanyagot mentették el az utókornak (a legjobb, hogy ezen még be lehet azonosítani az eredeti forrást), aztán illedelmesen megköszönték a képet és az infókat a WCCFtech portálnak. Hasonlóan járt el a ThinkComputers, a PCMasters, a Hot Hardware, a HardOCP és az ocaholic is, az IN4.pl pedig a TechPowerUp-nak tulajdonította a történteket.

Most viszont végre valami olyat mutatott a jó öreg Opera böngészőm, amit eddig még nem láttam! A HardWare.fr megcsinálta. Már szinte nem is hittem a szememnek, ám ekkor a francia portál tényleg ezzel örvendeztetett meg: PROHARDVER! A sablonos zárásért elnézést kérek, egyszerűen nem jut ettől jobb eszembe: „Egy, csak egy legény van talpon a vidéken”.

Geekbuying Black Friday

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2