Válassza az Oldal lehetőséget

Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája

Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája

Az előző Utorch termék sikeresen vizsgázott nálunk, most itt a következő.

utorch nyito

 

Bevezető

A 009R mozgásérzékelős világítás a filléres kütyük kategóriáját erősíti. Ez szerencsére nem mutatkozik meg a funkcionalitásban, inkább csak a csomagoláson látszik, habár azt el kell ismerni, a légbuborékos fólia jó ötlet volt. Fussátok át a specifikációkat, hogy rögtön képbe kerüljetek a 009R képességeit illetően!

Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája 1Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája 2

 

Teljes specifikáció

Jellemzők

Név: Utorch 6 LED Motion Sensor Night Light
LED-ek száma: 6 darab
Érzékelők: passzív infra mozgásérzékelő (PIR), környezeti fény
Érzékelési távolság: 2-3 méter
Látószög: 60 fok függőlegesen, 120 fok vízszintesen
Működés: 3 darab AAA elem, 50-60 mA
Fényáram: 20-25 lumen
Működési idő: 15-20 másodperc
Választható színek a vásárlás előtt: melegfehér (3000K) és hidegfehér (6000K)

Adatlap: Link

Csomag tartalma

1×Utorch 009R, lámpa (elemek nélkül), 1×angol használati utasítás, 1× tapadókorong 

Használat

A használatba vétel előtt elemmel kell feltöltenünk a lámpát, ami úgy fog történni, hogy az alsó részt egy könnyed csavarással eltávolítjuk. A művelet végére biztosan be fog kapcsolódni a 009R, de ezzel nem kell foglalkozni, mert természetesen fényérzékelővel is felszerelték, vagyis innentől kezdve már csak akkor fog aktiválódni, ha kellő sötétségbe kerül.

Tapasztalataim szerint a PIR megfelelően üzemel, a mozgásérzékelő megbízhatóan és pontosan kapcsol, és ugyanez igaz a környezeti fény mérőre is. Utóbbival kapcsolatban mindenképpen érdemesnek tartom megjegyezni, hogy a lámpa már félhomályban is felkapcsol, vagyis az aktiváláshoz messze nem kell teljes sötétségben lennie. Hova tudjuk felszerelni? Elsősorban fémes felületre, mert az alsó burkolatában egy komoly mágnes lakozik. Ha ez nem megfelelő, akkor van rajta három apró furat, ezt éppenséggel akasztóként is használhatjuk. Én igazi geek módjára ezen keresztül felkötöttem, de nem is akármivel, hanem az erre a célra rendszeresített UTP kábelt használtam. A védőburkolat eltávolítása után a csavart érpárokat szétfejtettem, majd a megfelelő színű rézkábelt (a fehér, mert az passzol hozzá) átfűztem a lyukakon. Ez így leírva talán kicsit barbár tettként hat, élesben amúgy nem mutat vészesen, sőt az apróságokra figyelmes szemlélők akár viccesnek is találhatják. Végezetül még egy módszer lehetséges: a csomagban találunk egy kétoldalas tapadókorongot is, ezzel is felragaszthatjuk.

Megjegyzendő, a 25 lumen, mint éjszakai segédfény teljesen elégségesnek mutatkozott. Mint látjátok, azt sem lehet mondani, hogy kirobbanóan erős elemekkel próbálkoztam. 

utorch pir

Néhány további észrevétel:
  • Ha több ilyen eszközt szeretnénk alkalmazni, akkor azokat ne tegyük egymáshoz közel, mert könnyen lehet, hogy az egyik nem fog felkapcsolni!
  • Ne használjunk különböző állapotú elemeket, a polaritásra is nagyon figyeljünk!
  • A 009R belső felhasználásra lett tervezve, bár elvileg mínusz 10 Celsius-fokig bírja.

Összegzés

Jó benyomást tett ránk az Utorch 009R. Most azt gondolhatjátok, hogy egy ilyen fapados technikánál ugyan mi baj történhet? Nos, a szenzorok terén dől el sok minden, itt jó érzékkel kell eltalálni a dolgokat, hogy mikor lépjen működésbe a lámpa. Az sem jó, ha feleslegesen világít, de az még nagyobb gond, ha alig akar felkapcsolni. Véleményünk szerint itt ez elég jól be lett lőve, amihez társul a szintén kellően érzékeny és megbízható mozgási szenzor. Az Utorch tehát tényleg meglepően jó konstrukciót alkotott, a 009R remek segédfénynek bizonyult, az meg már végképp hab a tortán, hogy mindez 1 000 forintba sem kerül! 

Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája 3

Az Utorch 6 LED Motion Sensor Night Light jelen pillanatban 3,32 dollár fejében megvásárolható. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni! 

Tesztpadon az Utorch mozgásfigyelő LED-es lámpája 4