Válassza az Oldal lehetőséget

Toshiba a 4K fejlesztések élén Quad Full HD (4K) tévéivel

A Toshiba felfedte ‘Quad Full HD (4K)’ TV sorozatáról a legfontosabb részleteket.
Toshiba-84-Quad-Full-HD-4K-TV Az első Quad Full HD (4K) készülékét, a tavalyi 55ZL2 modellt, most a ‘CEVO ENGINE 4K’ új fejlesztésű platformra épülő sorozat követi. Ennek egy 213 cm-es képátlójú modelljét az IFA 2012 szórakoztató elektronikai kiállításon a résztvevők meg is tekinthették Berlinben. Egy Full HD TV-vel összehasonlítva négyszer annyi pixelből épül fel a kép, és kombinálva a ‘CEVO ENGINE 4K’ technológiával elképesztően éles, részletekben nagyon gazdag képet hoz létre.

Meglepően élettel teli és éles képet adnak a Toshiba Quad Full HD (4K) tévéi, függetlenül attól, hogy közelről, vagy távolról nézzük, különösen a 127 cm-es képátlósnál nagyobb készülékek esetében igen előnyös ez a felbontás. Egy azonos méretű Full HD tévéhez hasonítva az ajánlható legkisebb nézőtávolság a QFHD kijelző esetében a felére csökken. Ez a fantasztikus minőség nem korlátozódik szigorúan a nagy kijelzőkre. Ez a fejlesztés és az egyre több 4K tartalom a Quad Full HD (4K) televíziók is egyre elterjedtebbek lesznek. Az USB támogatásnak és a CEVO ENGINE-nek köszönhetően a saját 4K-s tartalmakat is szuper minőségben, a legapróbb részletekig élvezhetik majd a felhasználók. 

Az újonnan kifejlesztett CEVO ENGINE 4K adja a Toshiba Quad Full HD (4K) tévéinek esszenciáját. A platform biztosítja a folyamatos és gyors képfeldolgozáshoz szükséges hatalmas számítási teljesítményt, aminek eredménye a tiszta, pontos és magas minőségű kép. A CEVO ENGINE 4K további előnye, hogy lehetővé teszi 4K-s tartalom megjelenítését HDMI csatlakozón keresztül, valamint 4K felbontásra konvertálja a Blu-ray filmeket a Toshiba saját fejlesztésű 4K Resolution+ algoritmusa révén, briliáns élességet és mélységet kölcsönözve a képeknek.

A 4K technológia egy további jelentős hozadéka, hogy immár a 3D tartalmak is teljes pompájukban ragyognak. A 4K felbontás lehetővé teszi, hogy a passzív 3D mindkét szemünk számára Full HD képet tud küldeni. Ezzel megszűnik a sztereoszkopikus passzív 3D eddigi legnagyobb hátránya, a limitált felbontás és kép.

A Quad Full HD (4K) sorozat Európában 2013 első felében fognak érkezni, országonként eltérő megjelenési időponttal.

Forrás: Sajtóközlemény
 

Toshiba a 4K fejlesztések élén Quad Full HD (4K) tévéivel 1