Válassza az Oldal lehetőséget

Túlmelegszik az új Apple iPad?

Rengeteg panasz érkezett azzal kapcsolatosan, hogy az Apple iPad már rövid használat után is túlmelegszik. Hivatalosan a termék legfeljebb 35 Celsius fokos környezeti hőmérsékleten működik stabilan.

safe image

Egyes jelentések azt mutatják, miszerint az új iPad működés közben olyan magas hőmérsékletet is elérhet, hogy az eszköz ezt már egy hibaüzenet keretében kénytelen jelezni a felhasználónak, de rosszabb esetben akár ki is kapcsolhat. Bár ez talán segít megelőzni az esetleges égési sérüléseket, a felhasználók mégis joggal lehetnek dühösek. A probléma valószínűleg a retina kijelzőre vonatkoztatható vissza, ami dupla annyi  LED-et használ a háttérvilágításra, mint elődje. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a harmadik generációs iPad brutálisan erős grafikus processzort alkalmaz – ez a Samsung 45 nm-es LP gyártása mellett borítékolhatóan magas hőtermeléssel jár. Nyilvánvaló, hogy az iPad 2-höz hasonló üzemidő csak egy nagyobb teljesítményű akkumulátorral volt tartható.

1332166924

A vásárlók visszajelzései alapján a készülék főleg a bal alsó sarokban melegszik erőteljesen. A Tweakers.net egy hőkamerával utánajárt a dolognak. Az iPad 2 hátlapja 28,3 fokra melegedett fel, amit az új táblagép csak 5,3 fokkal fejelt meg. Ez az érték első pillantásra még nem tűnik veszélyesnek, de biztos van olyan felhasználó, akit már ennyi is zavarhat. Természetesen a legmelegebb pont az A5X SoC körül volt.

Az Apple szerint az új iPad megfelel a hőmérséklettel kapcsolatos előírásoknak. A vállalat azt tanácsolja, hogy aki problémákat észlel, az vegye fel a kapcsolatot az AppleCare-rel.

 

Forrás: tweakers.net 

Túlmelegszik az új Apple iPad? 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2