Válassza az Oldal lehetőséget

Ultragyors merevlemez a Seagate-től

A legnagyobb merevlemez-gyártó vállalat bejelentette az eddigi leggyorsabb merőleges rögzítési technológiát alkalmazó merevlemezét.

A Seagate Cheetah 15K.5 fantázianevű háttértár nem véletlenül nyerte el a leggyorsabb merevlemez címet. 15 ezer fordulat/perc sebességével aligha találunk neki ellenfelet az asztali számítógépekhez szánt merevlemezek között. Azonban eddig volt egy nagy gondja a Cheetah merevlemez-családnak, mégpedig az, hogy belül kisebbek voltak a tányérok, így kevesebb adatot lehetett rajtuk tárolni. Ezt az elég komoly hátrányt sikerült a Toshiba merőleges rögzítési technikájának segítségével legyűrni. Az új termékvonal 73, 146 és 300 gigabájtos mérettel kerül forgalomba. Összességében a Cheetah 15K.5 ultragyors, és emelett a nagyobb változatai tágasak is.

A gyártó állítása szerint a legnagyobb tárhelyű merevlemez mindössze maximum 12,5 W energiát fogyaszt, továbbá folyamatos, egész napos működés esetén a hibaesély 0,26 %, a hibázások között eltelt idő pedig több mint 1,5 millió óra, ami igencsak megbízható termékre utal. Az alaplappal Ultra320 SCSI, 3 gigabites SAS és 4 gigabites optikai kábelen keresztül csatlakozhat. Végül, de nem utolsósorban érdemes a garanciára is gondolni, a gyártó bízik a minőségében, ezért 5 év garanciát ad ezekre a merevlemezekre.

A szerzőről

Geekbuying Black Friday

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2