Válassza az Oldal lehetőséget

UMIDIGI A9 – a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért

UMIDIGI A9 – a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért
Az UMIDIGI A9 frankó hardvert ad, jól néz ki, és pofátlanul keveset kérnek érte!

Az UMIDIGI A9 frankó hardvert ad, jól néz ki, és pofátlanul keveset kérnek érte!

Az UMIDIGI az utóbbi fél- egy évben kegyetlenül belehúzott. Egyre másra dobják piacra a telefonjaikat, amik a maguk szegmensében elképesztően jó áron kerülnek forgalomba. Az A9-ből korábban már bemutatkozott a Pro verzió, most megjött a “sima” A9 is, egészen nevetséges pénzért.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 1

A hardver nyilván nem a csúcskategória, de a Mediatek Helio G25 azért gyengének sem mondható. A nyolcmagos, 2 GHz-en működő processzor, a PowerVR8320-as GPU, a 3 GB memória és a 64 GB-os háttértár kellemes csomag. Az egyetlen pont, ahol a spórolás felfedezhető a 6,53 colos kijelző, hiszen ennek felbontása “csak” HD+, vagyis 1600 x 720 képpont.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 2

Az UMIDIGI A9 kamerák terén sem áll rosszul, ráadásul, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a hátlapi kameracsoport értelmesebben lett összerakva, mint például a POCO M3 esetén. Igaz, a POCO főkamerája erősebb (48 vs 13 MP), de míg a Xiaomiban a főkamera mellett csak egy használhatatlan makrót találunk, addig az UMIDIGI egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát pakolt a telefonjába.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 3

További érdekesség, hogy a kategóriájához képest kimondottan nagy akkumulátor került a mobilba, egészen pontosan egy 5150 mAh kapacitású darab.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 4

Természetesen a szokásos dolgokat megkapjuk, van Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, meglehetősen sok szenzor, giroszkóp, gyorsulásmérő. Kapunk ujjlenyomat és arc alapú feloldást is, és a jack csatlakozó sem maradt le.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 5

A végére a hab a tortán, az UMIDIGI A9-ből sem maradt ki a hőmérő szenzor, amivel a telefon konkrétan érintésmentes hőmérőként is tud funkcionálni. Erről mindenki a lázmérésre gondol, de jómagam például a munkám közben is hasznát látnám egy ilyen megoldásnak.

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 6

A végére az ár!

A bevezető akcióban a telefon a mai napon kereken 30 ezer forintért vásárolható meg. Nyugodtan ki merem jelenti, hogy ezért a hardverért ez az ár pofátlanul alacsony, hirtelen nem is tudok más olyan telefont, ami ennyit ad ennyire kevés pénzért.

Ha megtetszett, akkor itt tudod megvásárolni:

UMIDIGI A9 3/64GB

UMIDIGI A9 - a legtutibb néptelefon 30 ezer forintért 7

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.