Válassza az Oldal lehetőséget

UMIDIGI S5 Pro bemutató – ez Xiaomi verő lesz?

UMIDIGI S5 Pro bemutató – ez Xiaomi verő lesz?
83 / 100
Az UMIDIGI elég régóta próbál olyan telefont összerakni, amivel megszorongatja a vezető márkákat. Lehet, hogy az S5 Pro-val végre sikerül?

UMIDIGI S5 Pro Global Bands 6.39 inch FHD+ NFC Android 10 4680mAh 48MP Super Matrix Quad Camera 6GB 256GB Helio G90T 4G Smartphone

A munkám miatt kevés az a kütyü, ami kíváncsivá tesz, de úgy igazából. Jelenleg is sok motyó tart felém, de ezek közül csak kettő (egy) van, ami izgatottá tesz, és az egyik az UMIDIGI telefonja. Igazából a másik még nem indult el, mert nem lehet kosárba tenni, de ahogy megnyílik a lehetőség már megyek is a pénztárhoz.

 

Miért keltette fel annyira a figyelmemet ez a telefon, hogy rendeljek egyet belőle? Természetesen két dolog miatt, az egyik a külső, a másik a hardver.

A telefon előlről és a szelfikamera felöl nézve egy Pocofone F2 Pro, hátulról pedig inkább Huawei. Szóval egy kicsit innen, egy kicsit onnan, de ez az összképen nem változtat, jól néz ki! A kijelző előlap arány 93 százalékos, a panelben a popup szelfikamera miatt se kamerasziget, se lyuk. Egyedül az alsó káva szélesebb kicsit, oldalt és felül minimális a sáv, amin nem látunk képet. A telefon elől hátul Gorilla Glass 5 üveget kapott, a képek, videók alapján káprázatosan szép színeket kapunk.

 

A külső szép, a hardver pedig erős. Az UMIDIGI S5 Pro igazi gamer telefon!

A telefon központi egysége az a Helio G90T, ami már a Redmi Note 8 Pro-ban is dolgozott, és bizony erőben, sebességben odavert rendesen a Snapdragon 730G-nek. Zárójelben jegyzem meg, emiatt kicsit érthetetlen, hogy a Note 9 Pro-ban miért egy Snapdragon 720G dolgozik. A lényeg, hogy ez egy valóban erős proci király képességekkel. Az UMIDIGI tesz arról is, hogy az utolsó csepp teljesítményt is ki tudjuk facsarni belőle, ugyanis a procira folyadékhűtést tett. A beépített 6 GB memória emberes, a 256 GB-os háttértár pedig tényleg csak a csúcstelefonok sajátja jelenleg.

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 1

Eddig nagyon jól hangzik a dolog, és garantáltan még jobban fog tetszeni, ha elmondom, hogy a kijelző bizony AMOLED lett a telefonban. A képátló 6,39 col, vagyis méretes darab. A panel oldalaránya 19,5:9-hez, a 2340 x 1080 pixeles felbontással a pixelsűrűség 403 ppi. Az ujjlenyomat szenzor természetesen az üveg alatt kapott helyet, ahogy egy becsületes, AMOLED kijelzős telefonnál illik.

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 2

A telefonon 5 kamera dolgozik. A felfelé kibújos szelfikamera 16 megapixeles, rekeszértéke f/2.0, a szenzor előtt pedig egy öt tagú lencserendszer dolgozik. A hátlap persze érdekesebb, hiszen ott rögtön négy kamerát találunk. A főkamera egy 48 megapixeles Samsung szenzoros egység, ami 6 tagú lencserendszert kapott, a rekeszérték pedig nagyon jónak ígérkezik, f/1.79 az értéke. Kapunk még egy 16 megapixeles ultra-széleslátószögű kamerát, ennek 120 fokos a látószöge. A maradék két kamera 5 megapixeles, az egyik egy mélységszenzor, a másik egy macro kamera, amivel akár 2 centiméteres távolságból is fotózhatunk. Mivel a főkamera szenzora alkalmas rá, és mivel a proci is ki tudja erővel szolgálni, a telefon képes 4K videók készítésére is.

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 3

Mit kapunk még? Van egy 4680 mAh kapacitású akkumulátorunk 18 wattos gyorstöltéssel, ac szabványú (vagyis Wi-Fi 5) wifink, Bluetooth 5.0, GPS, Galileo, Glonass és BeiDou műholdrendszerek támogatása, és persze rengeteg szenzor. A kamerák, ahogy a kor megkívánja mesterséges intelligencia támogatást kaptak, ez marha jól működött (működik) a tavaly megjelent Redmi Note 8 Proban is, gyaníthatóan itt sem lesz rá panasz, hiszen a központi egység megegyezik.. Kapunk még FM rádiót, és nagy öröm, hogy az NFC sem maradt ki.

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 4

Ahogy látható, az UMIDIGI F5 Pro igen izgalmas telefonnak ígérkezik, és ami még megygyőzőbbé teszi, hogy ezért a kimondottan erősnek számító hardver csomagért nem kérnek túl sok pénzt. Közvetlen ellenfele talán a Redmi Note 9S lehet most, ami kamerákban lényegében ugyan azt nyújtja, mint az UMIDIGI, ám a háttértár csak a negyede, a kijelző pedig csak IPS, a Xiaominál az AMOLED nagyon nem fér még be ebbe az árkategóriába. Ráadásul, a procija is csak egy Snapdragon 720G, és ahogy feljebb írtam, a Helio G90T bizony alaposan elfenekeli a Snapdragon 730G-t is, szóval nincs is miről beszélni.

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 5

Az UMIDIGI S5 Pro értékesítése most kezdődött, én is a bevezető akcióban csaptam le rá. Jelenleg, az első 500 vásárlónak az ár 250 dollár, ami finoman szólva is barátságos a telefonért.

Itt tudod megvenni:

UMIDIGI S5 Pro 6/256 GB Global verzió

További UMIDIGI hírek oldalunkon

UMIDIGI S5 Pro bemutató - ez Xiaomi verő lesz? 6

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2