Válassza az Oldal lehetőséget

Valószínűleg olyan telefont mutat be holnap a Xiaomi, amitől az arcunk leszakad!

Valószínűleg olyan telefont mutat be holnap a Xiaomi, amitől az arcunk leszakad!

Már nem a Xiaomi Mi MIX 4-et, hanem a Xiaomi Mi MIX Alpha-t várjuk, de nem is a név a lényeg, hanem ami mögötte van!

MiMixAlpha 03

Különböző találgatásokat már olvashatunk a neten egy ideje, ezek közül némelyik akár igaz is lehet – valószínűleg az is -, de a többség inkább a képtelenség kategóriába tartozik. A Xiaomi rajongók számára a MIX telefonok mindig a legkülönlegesebb Xiaomi telefont jelentették, így volt ez a MIX első és második kiadása esetén is. A Harmadik is érdekes lett, a hardver kimagasló, a fényképezőgép a mai napig a világ legjobbjai között van, én például ezzel készítem a cikkeimhez a képeket. Ugyan akkor ez a csúszkás megoldás, a plus súly, a vastag ház elég felemás érzéseket keltett sokakban, bennem is.

MiMixAlpha 01

Már csak az előzmények miatt is kérdéses volt, hogy mit talál ki a cég a negyedik kiadásra. A hardver tekintetében szinte teljesen egyértelmű volt, hogy a Snapdragon 855+ ketyeg majd benne, és abban is biztosak lehetünk, hogy nem lesz 4 GB memóriával szerelt verzió, sőt, a 8 lesz az alap. Fényképezők terén az elvárás nagy volt, és a friss információk alapján már biztosan állíthatjuk, hogy a Samsung 108 megapixeles érzékelője dolgozik a telefonban. Erről, pontosabban a szoftveres zoom képességről a Weibón meg is jelent egy bemutató képsorozat, ezen a nyolcszoros optikai zoom látható. Megjegyzem, ez egy jól bevilágított stúdióban készült fotó, szóval kicsi az esélye, hogy az utcán, valós körülmények között is ilyet tudunk produkálni, de azért így is jónak tűnik a cucc!

Xiaomi Mi MIX Alpha b 2

Amit viszont a mai napig nem tudunk (holnap lesz a bemutató), hogy fog a mobil kinézni. A hivatalos fotók alapján nem egyszerűen ívelt AMOLED panel lesz benne, hanem legalább az egyik oldalon teljesen hátrahajlik a kijelző a hátlap vonaláig. Azt már a Weiboón megjelent, hivatalosnak tekinthető információkból tudjuk, hogy a MIX Alpha nem egy hajtogatós telefon lesz, ezt az információt nagyon gyorsan cáfolták az illetékesek.

MiMixAlpha 02

Megjelent a neten egy másik kép is, ami viszont hivatalosnak nem. Nekem inkább tűnik úgy, mintha valaki a fenti kép alapján renderelt volna egy telefont, bár, a technológia bőven adja, hogy elkészítsék ezt a valóságban is. Jól néz ki, ugyan akkor a használhatóság elég kérdéses, legalábbis a sérülékenység okán. Az biztos, hogy erre üveg előlapot nem fogunk kapni, viszont fólia akár jöhet rá.

mix alpha

A lényeg, hogy a Xiaomi várhatóan el fog kápráztatni minket.biztos, hogy egy keret nélküli telefont kapunk mindenféle kamerasziget nélkül. Már csak az a kérdés, hogy milyen szelfikamera lesz és meddig nyúlik hátra a kijelző. Ha igaznak bizonyul a fenti kép, akkor a szelfikamerára már meg is találtuk a választ, hiszen a hagyományos értelemben nem lesz rá szükség, a hátlapi kamerákkal is fotózhatjuk magunkat.

Valószínűleg olyan telefont mutat be holnap a Xiaomi, amitől az arcunk leszakad! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2