Válassza az Oldal lehetőséget

Változhat a Facebook megítélése?

A Facebook alakulásával foglalkozó elemzők egy cseppet összezavarodtak – véli Peter BoKiaer, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank szakértője.
Változhat a Facebook megítélése? 1 Eddig az elemzők 2012-ben a Facebookra vonatkozó EPS becsléseiken csak néhány aprócska, csiszolgatásnak minősülő változtatást hajtottak végre. Ha azonban a III. negyedév eredménye alapvetően rossznak bizonyul, például a mobil alkalmazásokból származó árbevétel nem lódul meg, akkor a befektetők méltán számíthatnak az eddig szívósnak bizonyuló nyereségelvárások meredek zuhanására. A bizonytalanságot csak tetézi, hogy jelentős mennyiségű eddig még zárolt Facebook-részvény válik kereskedhetővé.  Ez önmagában némi nyomás jelent az árfolyamra nézve, ezért összességében nézve a kockázatok még mindig erőteljesek.
A bevezetés óta az átlagos konszenzusos célárfolyam 40,6 dollárról 33,3 dollárra csökkent. A csökkenés jóval kisebb, mint amennyivel az árfolyam esett vissza, ami azt mutatja, hogy az elemzők nyereségre és célárfolyamra vonatkozó becslései között szoros a kapcsolat: mind a két adat kis lépésekben csökkent. A befektetőknek is tanácsos arra számítani, hogy a célárfolyamok is a nyereségelvárásoknak megfelelő csökkenést mutatnak majd, ha a III. negyedév nem okoz csalódást. 
A nyilvános bevezetés óta a leginkább borúlátó elemzőknek sikerült a Facebook-részvények árfolyamának alakulását a legpontosabban leképezni. A „gyenge” oldali becslés a közelmúltban csökkent 20,3 dollárról 15 dollárra, így most még nagyobb űr tátong a negatív és az optimista tábor között.
 
Forrás: Sajtóközlemény
 

Változhat a Facebook megítélése? 2