Válassza az Oldal lehetőséget

Vernee MIX 2 – Leteszteltük október legjobb telefonját

Vernee MIX 2 – Leteszteltük október legjobb telefonját

A Vernee MIX 2 megjelenésének napján már írtam egy viszonylag részletes bemutatót a nyilvánosságra került adatok alapján. Ha nem haragszotok, ezt most ide többé-kevésbé változatlan formába beollózom, annál részletesebben úgysem tudnám újra leírni. Lássuk hát a hardvert!

A telefon lelke a MediaTek Helio P25 SoC, amiben egy nyolcmagos processzort és egy ARM Mali-T880 MP2 GPU kapott helyet. Ez a központi egység 16 nanométeres csíkszélességen készül. A nyolcmagos processzorban két fürtben helyezkednek el a magok. Az alsó klaszter négy darab ARM Cortex-A53 magot tartalmaz 1690 MHz-es órajellel, a felső fürtben pedig ugyan ilyen magokat találunk, de 2492 MHz-es órajelen. A processzor órajel tartomány aelég széles, a terheléstől függően 247- és 2392 MHz között változhat. Ez az ARMv8-A utasításkészlettel dolgozó processzor a kor igényeihez igazodva természetesen 64 bites már. A proci mellett találunk 256+256 KB első- és 2 MB másodlagos gyorsítótárat (cache). A Mali-T880-as grafikus gyorsító, vagyis a GPU 2 maggal dolgozik 900 MHz-es órajelen, a kijlező frissítése 59 Hz. A hozzá rendelt memória 4 GB LPDDR4X, a memóriavezérlő kétcsatornás, a RAM órajele 1600 MHz. A telefon beépített tárhelye 64 GB-os eMMC 5.1 alapú.

vernee mix 2 7

Lássuk a kijelzőt! A telefon éke a hatalmas, hat colos képátlóval dicsekedő, 68 x 136 milliméteres panel, ami az előlap tekintélyes részét elfoglalja. Ez számszerűsítve 93,07 %-os arányt jelent, vagyis az előlapnak csupán 7 százalékát foglalja el a keret. Impresszív érték! A kijelző IPS panelre épül, amit annak ellenére Full HD-nak mondunk, hogy a klasszikus FHD felbontásnál nagyobb, 1080 x 2160 pixeles felbontással rendelkezik. Ennek a nagyobb értéknek az oka az új generációs telefonoknál megszokott 18:9-es oldalarány. A 6 colos képátló és ez a felbontás a “hagyományos” FHD kijelzőkkel megegyező pixel sűrűséget eredményez, ennek értéke 402 ppi.

Folytassuk a kamerákkal! Ezekből három darabot kapunk, a megszokottak szerint egy az előlapon, kettő a hátlapon dolgozik. Az előlapi egy tipikus szelfi kamera 8 megapixeles felbontással és f/2.2-es rekeszértékkel. Ezzel 3264 x 2448 pixeles képeket vagy 1280 x 720 pixeles videókat készíthetünk, utóbbit 30 FPS képkocka számmal. A hátlapi kamera páros elég erősre sikeredett. A szenzor mind a két kamera alatt a Sony IMX258 Exmor RS, aminek fizikai mérete 4,71 x 3,49 milliméter, rajta a pixelek mérete 1,133 mikrométer. Az f/2.0 rekeszértékű objektívvel és a Sony szenzorokkal 4160 x 3120 pixel felbontású fényképeket vagy 1920 x 1080 pixel felbontású, 30 fps képkocka számú videókat készíthetünk.

A telefon akkumulátora egy Lithium-Ionos megoldás, aminek kapacitás 3000 mAh. Fájó pont a telefonnál, hogy gyorstöltési funkciót nem kapunk. Ez persze csak akkor fáj, ha előtte volt már olyan telefonod, ami rendelkezett ezzel a funkcióval, mert a jóhoz könnyű hozzászokni.

Szenzorok és rádiók terén megkapunk mindent, ami ebben a kategóriában elvárható, így ezeket nem is sorolom fel, legyen elég annyi, hogy nem fogunk hiányt szenvedni semmiben. Az külön jó hír, hogy ez a telefon is támogatja a hazánkban elterjedt B20 800 MHz-es LTE sávot, így a gyors mobil internet adott és használható mindenhol, ahol ki van építve.

 

Vernee MIX 2 - Leteszteltük október legjobb telefonját 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2