Válassza az Oldal lehetőséget

Vettem egy X-Winget és összeszereltem

Elment rá egy délutánom, de rég érzetem ilyen jól magam.

Nem vagyok már mai darab, nagyon sokat dolgozom, és a modellezés sem vonzott sosem igazán. Mégis, amikor megláttam ezt a fémből építhető űrhajót nem bírtam magammal és rendeltem egyet. Mit mondjak, megérte! Akcióban szállítással együtt nem volt másfél dollár, így nagy rizikót nem vállaltam vele. Mondjuk azzal sem, hogy abban a pillanatban amikor kész lett megrendeltem 4 dollárért (már nem akcióban) Egy TIE vadászt, hogy ne szomorkodjon majd egyedül a polcon.

sh109087.jpg

Az a helyzet, hogy ez a modell, ahogy amúgy sejtettem is, nem gyerek kezébe való. Legalábbis nem kisgyerek kezébe. A fémlemez nem éles, de mivel vékony, tud vágni. Kellenek szerszámok is, legalább egy kúpos fogó, de nálam nagyon jól jött egy műszerész csavarhúzó készlet is, tudjátok, azok az apró csavarhúzók különféle vastagsággal, mert amikor a hajtóművek vagy a szárnyvégek lemezeit kellett megadott ívre tekerni nagyon jól jöttek.

sh109093.jpg

Az összeszerelés elvitt jó néhány órát. Azóta utána néztem és kiderült, nem ez volt a legegyszerűbb modell, de nem is a legbonyolultabb, valami haladó szint lehet. Ezt szerencsére megléptem, nem volt gond. A fémlemezek vágása, illesztés egészen szemkápráztató, a hajtások élesek és egy fogó segítségével, de sokszor anélkül is szépen lehet a gyengített hajtásvonal mellett behajtogatni a lemezek szélét.

sh109094.jpg

A végeredmény pedig egészen gyönyörű! Próbáltam makróval fotózni, de úgy ne lett szép. Végül is ez csak egy kézzel hajtogatott, kis fémfülekkel összerögzített valami, aminek a hibái a makrón túlságosan is kijönnek. De kézben tartva egészen szenzációs. A lemezek lakkal vannak védve, így sokáig megmaradnak olyan tükörfényesnek, mint ahogy a csomagból kivetted. A lemezbe nyomott mintázatok, az apró, persze kézzel hajtogatandó kiegészítők a szárnyon vagy R2D2 a pilótafülke mögött olyan precizitással vannak megalkotva, amit nem is vártam ettől a kicsike, a leghosszabb pontján is alig 10 centiméteres makettől.

Az alábbi galériában találtok néhány képet az elkészülés folyamatáról is.

{lightgallery type=local path=images/stories/gallery/x-wing previewWidth=150}{/lightgallery}

A neten sok videót találni ezekről az apró modellekről, így most az összeszerelés részleteibe nem megyek bele. Egy kis kézügyességgel mindenki boldogulni fog, és hasonlóan gondtalan, kikapcsolódós délutánban lesz része, mint nekem volt. Nézzétek meg a képeket és lepjétek meg magatokat Ti is, mert érdemes néha letenni a lantot és újra gyereknek lenni, még ha ez csak néhány órára szól is!

Innen rendeltem: Metallic Puzzle – GearBest

Vettem egy X-Winget és összeszereltem 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.