Válassza az Oldal lehetőséget

VIA DualGFX Express

VIA DualGFX Express

Sajnos senki sem kiálthat ki minket elfogultnak, ha azt mondjuk: a VIA Technologies az elmúlt hónapokban igencsak lemaradt lapkakészletei fejlesztésével. Most talán végre reménykedhetünk a megváltásban…

A K8T890 Pro és PT894 lapkakészletet eredetileg a tavalyi év végére ütemezte a gyártó, ehhez képest már most fél évet csúsztak velük. Az említett két lapkakészlet-család képességeiről részletesen olvashattatok fent beidézett tavaly augusztusi hírünkben, sajnos azóta nem sok minden változott.

A VIA DualGFX Express az NVIDIA SLI-hez hasonlóan két NVIDIA GeForce 6000-es sorozatú videokártyát képes együttműködésre bírni. Az E3 alkalmából ezt végre be is mutatták a K8T890 Pro segítségével, sajnos pontos eredményekről nem csiripelnek a madarak. A PT880 Pro és a hagyományos K8T890 legalább ennyire érdekesnek ígérkezik: a VIA e termékeivel egyértelműen egy nagyon komoly űrt foltozna be a piacon: az említett lapkakészletek teljes értékű AGP és PCI Express ×16 felületet ígérnek egyszerre. Ha minden jól sikerül, ezzel vásárlók millióit köthetik magukhoz, hiszen mindmáig rengetegen szenvednek az átállás nehézségei miatt.

Érdekes, hogy a két grafikus vezérlő használata ATI kártyákkal is működik, de ez csak a kijelzőszám növelésére használható, mivel a gyártó jelenlegi termékei nem képesek közösen dolgozni adott feladaton. Bízzunk benne, hogy most már tényleg nagyon hamar megvásárolhatjuk az újdonságokat.

A szerzőről

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink