Válassza az Oldal lehetőséget

Vigyázat! iPhone-átverés!

A Panda Software vírus- és biztonságtechnikai laboratóriuma alig pár nappal ezelőtt „fogott el egy levelet”, amelyben egy újszerű és veszélyes támadás egyik komponense található. Az átverés a legnagyobb őrületet keltő iPhone-t vette célba.

Magyarországon is számos ún. phishing („adathalász”) jellegű támadás zajlott már le, melynek során a kiberbűnözők egy-egy bank weboldalát hamisították meg, hogy az odacsalogatott ügyfelek bizalmas adatait megszerezzék.

A mostani támadás ennél jóval veszélyesebb, ráadásul bonyolultabb is. A főleg emailben és weboldalakon keresztül terjedő trójai program célja, hogy minél több PC-t megfertőzzön, ám önmagában még nem feltétlenül veszélyes. A támadók azonban meghamisították az Apple iPhone-nal foglalkozó oldalát is; így azok, akik iPhone-t szeretnének rendelni, könnyen csapdába eshetnek.

A megfertőzött PC-kről leadott rendelés eredménye gyakorlatilag egy „nyílt meghívó a bűnözőknek a lakásunkba, amihez kulcsot is mellékeltünk”, jellemzi az esetet Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi igazgatója. Habár ez a veszély magyar gépeket még nem fenyeget (hiszen nagyon kevesen lehetnek azok, akik arra adják a fejüket, hogy az iPhone oldaláról rendeljenek egy ilyen drága készüléket), az eset azért elgondolkodtató. Sándor Zsolt szerint mindez egy trend része, amelyben a támadók sorra veszik a legnépszerűbb oldalakat, és a saját céljaikra használják őket.

Az iPhone világméretű hisztit váltott ki a „kütyükre” fogékony felhasználók körében, így az érintettek száma jócskán nőhet.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2