Válassza az Oldal lehetőséget

WinMo okostelefonok az Acer kínálatában

A kiadott képeken rögtön két új modell is látható: a DX650 és az X960 közül előbbi tartogat több meglepetést.

A DX650 egy régen látott megoldást mutat be ismét: a készülék mindkét oldala külön beviteli felületként szolgál. Az előlapot napjaink trendjeinek megfelelően egy tekintélyes méretű, érintésre érzékeny kijelző foglalja el: a QVGA felbontású panel mérete 2,8 hüvelyk, ami ha nem is számít kimagaslónak, a kategóriában elvárható értéket azért hozza. Sokkal érdekesebb a mobil hátoldala, ahol egy teljes értékű gombsor foglal helyet, mégpedig egy OLED technológiájú kijelző társaságában: a 128 × 96 pixel felbontású egység elsőre talán megmosolyogtató lehet, azonban az energiafelhasználás szempontjából ideális választásnak bizonyulhat. A készülék egyéb képességeit elnézve most sem kell csalódnunk az Acer üzletpolitikájában, hiszen a GPS, a HSDPA, a WLAN és a Bluetooth technológiák mind helyet kaptak a szépnek csak erős megkötések mellett nevezhető eszközben. A 2 megapixeles kamerával is felszerelt mobilról természetesen nem maradt le a kvázi szabványnak tekinthető mini-USB csatlakozó sem, ahogyan a memória bővíthetősége is megoldottnak tekinthető, köszönhetően a microSD kártyákat fogadó aljzatnak.

WinMo okostelefonok az Acer kínálatában

WinMo okostelefonok az Acer kínálatában

Hasonló tudáskészlettel, ám lényegesen konszolidáltabb megjelenéssel próbál meg érvényesülni az X960: a hagyományos felépítésű eszköz a fentebb taglalt paraméterektől csupán néhány dologban tér el. A legfontosabb különbség, hogy megjelenítőből csak egyetlen darab található a készüléken, az azonban már VGA felbontású. Különbség mutatkozik a kamerát illetően is, hiszen az X960-ast egy 3,2 megapixeles érzékelővel ruházták fel a mérnökök.

WinMo okostelefonok az Acer kínálatában

Mindkét készülék 533 MHz-en járatott Samsung processzorral, valamint Windows Mobile 6.1 operációs rendszerrel érkezhet a boltok polcaira, a debütálás pontos dátumát azonban még sűrű homály fedi.

WinMo okostelefonok az Acer kínálatában 1

A szerzőről