Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Black Shark – nem telefon, játékkonzol!

Xiaomi Black Shark – nem telefon, játékkonzol!

Ilyet még nem pipáltunk, kiszivárogtak a plakátok, nagyon menő játékkonzolt látunk rajtuk!

Xiaomi Black Shark 1

A Xiaomi Black Sharkról sok mindent tudtunk eddig is, ismertük a benne rejtőző hardvert, kiszovárogtak a tesztek eredmnyei, így mindenki azt várta, hogy a Xiaomi egy erős, kimondottan játékosoknak készülő telefont dob piacra. Nos, azt nem tudjuk, hogy a Black shark alkalmas-e telefonálásra, de hogy nem telefon, abban biztosak lehetünk!

Xiaomi Black Shark 2

Hivatalosan áprlilis 13-án mutatják be az új jövevényt, ami a képek alapján egy vérbeli játékkonzolnak tűnik. A telefon alapokra épített játéékonzol ötlete nem mondható fiatalnak, hogy mást ne mondjunk, annak idején a Nokia is megpróbálkozott ezzel N-Gage néven. Akkor, és azóta is lényegében minden alkalommal bukásra volt ítélve minden hasonló projekt. Kérdés, hogy a Xiaominak bejön-e. Vajon mit érezhettek meg a kínai gyártónál, amikor kipattant a fejükből az ötlet, hogy a jelenleg elérhető legerősebb mobil lapkára épülő konzolt dobjanak piacra? Tlán egy új PS Vita lebegett a lelki szemeik előtt

Xiaomi Black Shark 3

Tény, hogy az eltelt évek alatt az Android platfrom erős lett, és megszámlálhatatlan játék érkezik rá, de akkor is, eddig megvoltunk a telefonunkkal is. Lesz fizetőképes kereslet most egy valószínűleg borsos áron kínált konzolra? Ezt csak a jövő dönti el, de az biztos, hogy a hardver erejét a Xiaomi nem spórolta ki. A Snapdragon 845-ös központi egység és a benne található Adreno 630 grafikus gyorsító ereje jelenleg mindenre elég lesz, ahogy a kisebbik kiépítésben található 6+128 GB és persze a nagyobbikban található 8+128, vagy a legerősebb 8+256 GB-os kiszerelésben a memória és a háttértár is. Kíváncsian várjuk mi fog ebből kisülni. Itt lesz az első valóban sikeres mobilos konzol vagy mint a gerely áll földbe a projekt.

Persze az is elképzelhető, az egész megint egy oltári nagy átverés…

Xiaomi Black Shark - nem telefon, játékkonzol! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.