Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi hírcsokor pletykákkal fűszerezve

Xiaomi hírcsokor pletykákkal fűszerezve

Erre a hétre is sok meglepetést kaptunk az okoskarkötőtől a telefonon át a tabletig.

xiaomi mi mix 2s jade 3


Bevezető

Kivételesen nem termékajánlóval jelentkezünk, mivel azok a hardverek amikről most olvashattok részben még megjelenés előtt állnak, illetve olyan is akad, ami még csak pletyka szintjén létezik. Ennek ellenére úgy gondoltuk érdemes ezeket az információkat egy hosszabb írásban összefoglalni, hogy tudjuk milyen termékeket várhatunk a karácsonyi szezonra!


 

Xiaomi Hey Plus okoskarkötő

Alig néhány hete jelent meg a Xiaomi Mi Band 3, a világ legnépszerűbb okoskarkötőjének utódja. Sok szépet és jót olvashattunk róla, már tudjuk, hogy a tökéletes Xiaomi Mi Band 2-ön is lehetett javítani. Most azonban kiderült, hogy az újdonságok egy része bele sem került a karkötőbe, így a Xiaomi kiadhatta a javított kiadás javított kiadását is. Ez lett a Xiaomi Hey Plus okoskarkötő.

 Xiaomi Hey Plus 1

Az új hardver természetesen minden jót megkapott az Mi Band 3-tól, ezekről mi is írtunk már, így most a lényegesebb újdonságról szólunk csak. Az egyik ilyen újdonság az NFC rechnológia támogatása, amiről azt írják, hogy számos Kínában működő szolgáltatást támogat, így például használhatjuk helyi buszjáratokon, vagy akár biztonsági beléptető rendszerekhez, intelligens ajtózárakkal  is. Ez jó hír, igaz nem nekünk, mert a madarak azt csiripelik, hogy az NFC nálunk semmire sem lesz jó.

Xiaomi Hey Plus 2

A jó hír azonban, hogy a karkötő beilleszthető lesz a Xiaomi okosotthon alkalmazásába is, így rajta keresztül vezérelhetjük a Xiaomi okosotthon ökoszisztéma eszközeit, legyenek azok wifis vagy Zigbee eszközök.

A Xiaomi Mi Band 3-ról itt olvashatjátok cikkünket: Okoskarkötők csatája – Xiaomi Mi Band 2 az Mi Band 3 ellen


 

Xiaomi Mi MIX 2S jáde verzió

A Xiaomi Mi MIX és MIX 2 számomra még mindig a világ legszebb telefonja. Letisztult forma – notch nélkül-, a kerámia hátlappal vagy akár teljesen kerámia házzal, igazi prémium érzés a használata. Nem is tervezem, hogy megváljak szeretett MIX 2 telefonomtól, pedig amióta használom megfordult a kezemben néhány érdekes készülék. A Xiaomi most tovább faragta az amúgy is gyönyörű készüléket, és hamarosan kiadják a jáde verziót.

xiaomi mi mix 2s jade 1

Erről az új készülékről azt kell tudni, hogy a hardver tekintetében nem különbözik az eredeti MIX 2 S-től, mindössze a kerámia színe, illetve a körítés változott. Legyinthetnénk erre, hiszen csak a szín nem sokat jelent, de jó tudni, hogy a Xiaominak sok munkája fekszik abban, hogy a világon elsőként színezett kerámit állítanak elő és használnak telefonok házához. A kerámiához használt pigmenteket malachit örléséből nyerik. Ennek a réztartalmú, karbontásványok közé tartozó ásványnak a zöld színe adja a kerámia csodás árnyalatát.

xiaomi mi mix 2s jade 2

Az új telefon egyedi csomagolást is kap, doboza Dunhuang Mogao Grottoes klasszikus “repülő” falfestményeit hordozza. Ezt a motívumot hordozza a gyárilag telepített desktop háttér is, ami, mint a doboz teljesen fekete. A prémium érzést erősíti, hogy az új  MIX 2S 8 GB memóriával és 256 GB háttértárral rendelkezik, ráadásként természetesen támogatja a vezeték nélküli töltést is.

xiaomi mi mix 2s jade 4

A Xiaomi Mi MIX 2-ről írt cikkünket itt olvashatjátok: Megdöbbentő, gyönyörű, elérhető, ilyen egy majdnem tökéletes telefon

A Xiaomi Mi MIX 2S-ről bővebben ebben az írásunkban olvashattok: Xiaomi Mi 8 a Xiaomi MI MIX 2S ellen, avagy melyiket szeressem?


 

Xiaomi Mi MAX 3 – javított verzió

Xiaomi Mi Max 3

Alig néhány éve egy hét colos eszközt még tabletnek hívtunk, de már telefon a neve. Legalábbis a Xiaominál, ahol a MAX név nem viccből van a telefonon, hiszen tényleg óriási. Mondhatni igazi péklapát mobil. A telefonról már írtunk egy bővebb beszámolót, abban lényegében már a hardver minden eleméről beszámoltunk, így ismét csak az újdonságra koncentrálunk. Ez pedig nem más, mint hogy az első verzió 4 GB RAM-ja és 64 GB beépített tára növekedni fog, és egy javított verzióban már 6 GB memóriát és 128 GB tárhelyet kapunk. Más nem változik, így marad a Qualcomm Snapdragon 636 központi lapka, marad a Full HD+ felbontású 6,9 colos kijelző és a 17,6 centiméter hosszú és 8,74 centiméter szélességű ház is.

Xiaomi Mi Max 3 1

A Xiaomi Mi MAX 3-ról itt olvashatjátok bővebb írásunkat: Július 3-án érkezik a Xiaomi új óriás telefonja, az Mi MAX 3


 

Xiaomi Mi Pad 4 Plus

Azt mondják a tableteknek lassan befellegzik, de úgy tűnik a Xiaomit ez egy cseppet sem zavarja. Persze az is lehet, hogy ők tudnak valamit, amit mi nem, emiatt úgy gondolják érdemes még energiát fektetni a fejlesztésbe. A Xiaomi Mi Pad 3 után nagy sokára megérkezett az utód, amiről mi is beszámoltunk már egy részletes cikkben. Azonban a mostani információk szerint a Xiaomi nem elégszik meg azzal, hogy ezzel egy táblagéppel legyen jelen a piacon, hamarosan egy újabbat is üdvözölhetünk a boltok polcain.

Xiaomi Mi Pad 4

Az új tablet a lényegesebb hardverek tekintetében meg fog egyezni a jelenleg kaphatókkal, a lényeges különbség a kijelző méretében lesz. Míg az Mi Pad 4 8 colos, addig a Plus verzió 10 colos kijelzőt fog kapni. A kiszivárgott információk szerint két színben, feketében és aranyban lesz megvásárolható, ezek pedig 4 GB RAM mellett 64- vagy 128 GB háttértárat fognak tartalmazni. Egyelőre kérdéses mi lesz az akkumulátorral, hiszen a nagyobb kijelző több energiát fog igényelni, ráadásul a nagyobb házban nagyobb aksi is elférhet. vagyis előfordulhat, hogy a nyolccolos verzió 6000 mAh kapacitású akkumulátora helyett nagyobbat kapunk majd.

A Xiaomi Mi Pad 4-ről írt cikkünket itt olvashatod: Nem spóroltak ki semmit a Xiaomi új táblagépéből, az Mi Pad 4-ből


 

Zárszó

Látható, hogy a Xiaominál tényleg nem ülnek a babérokon, folyamatosan öntik a nyakunkba az újdonságokat. Ezek ráadásul tényleg érdekes hardverek lesznek, olyanok, amik a karácsonyi piac sztárjaivá is tehetik őket.

Xiaomi hírcsokor pletykákkal fűszerezve 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.