Lehet, hogy a Xiaomi megveszi a GoPro-t?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ez sokak szerint nem áprilisi tréfa, így a GoPro árfolyama ugrott egy szépet a tőzsdén.

goProYicomp2

A GoPro amerikai cég, 2002-ben alapította Nick Woodman. A cég egyetlen, ám annál innovatívabb termékre épült, ami a ma kapható összes sportkamera őse volt. A kicsi és rendkívül strapabíró kamerák a kunkerensekhez képest ráadásul remek képminőséget produkáltak.

Aztán az utóbbi években a cég erős mélyrepülésbe kezdett. A kameráik tudása már nem volt kiemelkedő, sőt, egy-egy kínai vetélytárs már be is érte őket. Kipróbálták magukat a drón bizniszben is, de a Karma nevű 4 légcsavaros drón csúnya bukás lett. Miután nagy nehezen elindult az értékesítés kiderült, hogy valami nem stimmel az elektronikával, és a drága madarak sorban földbe csapódtak, miután repülés közben leállt a motorjuk. A kegyelemdöfést végül a DJI vitte be, amikor a Karma debütálást követően bemutatták a Mavic Pro nevű drónjukat, ami minden tekintetben lepipálta a Karmát.

Az utóbbi években a GoPro semmi újat nem tudott felmutatni, valahogy nem találták az utat, kimerült az innováció. Ennek eredményeképp az egykor 10 milliárdot érő cég ma már alig 760 milliót ér, a cég részvényeinek árfolyama pedig a béka segge alatt tanyázik. A hitelek és a bukás elől menekülő Nick Woodman a JPMorgan Chase & Co. befektetési bankot bízta meg, hogy keressenek vevőt a jónevű, ám egyre értéktelenebb vállalatra.

Nos, egy kiszivárgott információ szerint a Xiaomit érdekelné a deal. Ennek hatására a GoPro részvényei rég látott magasságba szöktek, mintegy 8,8 százalékot emelkedtek. A Xiaomi ugyan gyorsan cáfolt, de egyelőre nem lehet tudni, hogy csupán a kedélyeket szeretnék hűteni, nehogy elszálljanak a részvényárak, vagy valóban visszaléptek az üzlettől.

Szóljon hozzá!