Július 3-án érkezik a Xiaomi új óriás telefonja, az Mi MAX 3

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 
Július 3-án érkezik a Xiaomi új óriás telefonja, az Mi MAX 3 - 3.7 out of 5 based on 3 votes

A Xiaomi Mi MAX sorozata igazi kuriózum a cég portfóliójában, hiszen méretben mindig előtte jár az akuális trendnek.

xiaomi mi max 3

Hardver tekintetében ezek a telefonok a középkategóriát, annak is inkább a felső szegmensét erősítik. A hamarosan bemutatásra kerülő telefon kicsit kilóg a sorból, hiszen a központi lapka, a Qualcomm Snapdragon 710, a gyártó szerint a felső kategória alsó harmadába lett pozícionálva.

A Xiaominál, és persze más gyártóknál is elő szokott fordulni, hogy új készülékeibe is egy régebbi, ám de bevált központi egységet pakol. A Snapdragon 710 azonban nem ilyen, sőt, annyira friss, hogy hivatalosan csak ez év májusának végén mutatkozott be. A lapka igazán impozáns lett, a Snapdragon 845-ben, vagyis a jelenlegi csúcsmodellben már megismert magokat kapta. Ezekből hat darab van a fedélzeten. A felső fürtben két darab Cortex-A75-re épülő, az alsóban négy darab Cortex-A55-re épülő Kyro magot találunk. A teljesítményért felelős A75-ös magok órajele 2,2- míg az alsó takarékos üzemmódért felelős A55-ös magok maximum 1,7 GHz-en működhetnek.

snapdragon 710

Természetesen fejlődött a GPU is, ami ebben a lapkában az Adreno 616. Ez a GPU is sokat erősödött a közvetlen elődben található Adreno 512-höz képest, a gyártó tájékoztatása szerint nagyjából 35 százalékkal magasabb teljesítményre számíthatunk. A Snapdragon 710-ben az ISP is nagyot fejlődött, dupla kamera esetén akár két darab 20 megapixeles, egy kameránál pedig akár 32 megapixeles fényképező is kerülhetne a telefonba. További újdonság, hogy a 845-ben debütált 685-ös DSP is a lapkába került, ez pedig már a mesterséges intelligenciával kapcsolatos számításokhoz is befogható.

Ahogy a címből nyilvánvaló, a telefon szemmel is jól látható érdekessége a mérete lesz. Napjainkban már teljesen megszokott a 6 colos képátló, így egyértelmű, hogy ennél nagyobb kijelzőt kellett az új MAX-be tenni. A Xiaominál egy 6,9 colos, FHD plusz kijelzőt választottak erre a célre, aminek oldalaránya 18:9-es, felbontása pedig 1080 x 2160 pixel. Kamerák esetén a Xiaomi nem használta ki a központi lapkában rejlő lehetőségeket, de ez nem is csoda, hiszen a csúcs megoldások mindig a csúcs telefonokba kerülnek, a MAX azonban "csak" a felső kategória alsó harmadában versenyzik a konkurenciával. Persze ez nem jelenti azt, hogy gyenge lesz a fényképezési képesség, hiszen a hátlapon egy 20+8 megapixeles kombó dolgozik majd, míg az előlapon egy brutális, 16 megapixeles szelfi kamerát találhatunk.

Az új óriás telefon három különböző memória és háttértár kiépítéssel érkezik. Ezek a 3+32 GB, 4+64 GB vagy 6+128 GB lehet. A beépített akkumulátor 5400 mAh kapacitású, szóval gyengének nem mondható, és szerencsére rendelkezik a Quick charge 3.0 gyorstöltési technológiával is, hogy gyorsan tele tudjuk pumpálni elektronokkal. A telefon operációs rendszere az Android 8.1-re (Oreo) épülő MIUI 10 lesz. A telefon áráról még nem rendelkezünk biztos információval, de ha igaz a jelenleg pletykált július 3-i bemutatkozás, akkor nem kell sokat várnunk erre az adatra sem.

Hozzászólások  

Med1on
0
Idézet - KoWee:
A telefon ára kint 1300 RMB környékén lesz. Ugyanarra az árra lövik be mint tavaly a Max2-t. Én biztos cserélni fogom. A jelenlegi Max2-vel is elégedett vagyok, de mivel ez pár miliméterrel lesz csak magasabb nagyobb kijelző mellett, miért ne. A kalapács ujjaimmal az egérmonitor kis telefonokkal úgyis reménytelen a gépelés :)

Oké minden, csak ez már nem telefon, hanem táblagép – nálam legalábbis. :-)
Idézet
KoWee
0
A telefon ára kint 1300 RMB környékén lesz. Ugyanarra az árra lövik be mint tavaly a Max2-t. Én biztos cserélni fogom. A jelenlegi Max2-vel is elégedett vagyok, de mivel ez pár miliméterrel lesz csak magasabb nagyobb kijelző mellett, miért ne. A kalapács ujjaimmal az egérmonitor kis telefonokkal úgyis reménytelen a gépelés :)
Idézet
Szóljon hozzá!