Itt a Xiaomi notebook olcsó változata, nem is olcsó hardverekkel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ha eddig azért nem vettél Xiaomi notebookot, mert drágának találtad, akkor eljött a Te időd!

Xiaomi Laptop 15.6 inch 128GB SSD 1TB HDD 2

Minden fórumot kihasználok arra, hogy a Xiaomi Notebook Pro-t népszerűsítsem, hiszen most már jó néhány hónapja szolgál engem is a gép, és mit mondjak, sosem volt még ilyen remek hordozható noteszgépem! Persze a Core i7 processzort és a 256 GB-os SSD háttértárat meg kell fizetni, és nem lehet olcsó a magnézium váz és az alumínium burkolat előállítása sem. Szóval a gép nem olcsó, persze csak a többi kínai notebookhoz képest nem az, mert a hazai áraknál azért jóval kedvezőbb.

Xiaomi Laptop 15.6 inch 128GB SSD 1TB HDD 1

Ha tetszett a gép, de nem szerettél volna 1000 dollárnál is többet fizetni érte, akkor most lehet, hogy le fogsz csapni az új jövevényre. A Xiaomi új hordozható gépe átesett némi karcsúsításon a képességeket tekintve, de semmi olyan jelentős butítást nem eszközöltek, ami csökkenteni a használati értéket. Az új gép 15,6 colos teljes HD kijelzővel rendelkezik, a processzor egy Intel Core i5, de már a nyolcadik generációból. A gépben találunk még 4 GB memóriát, de ez a dupla memória foglalatnak köszönhetően akár bővíthető is. Az operációs rendszert a beépített 128 GB-os SSD meghajtón, a fájljainkat a mellette működő egy terrabájtos hagyományos merevlemezen tárolhatjuk. A gép kapott dedikált VGA vezérlőt is az NVIDIA MX110-es lapka képében, ami ugyan komoly játékokra nem lesz elegendő, de alapszinten akár meccselhetünk is a gépen.

Xiaomi Laptop 15.6 inch 128GB SSD 1TB HDD 3

Az új notebook természetesen vsatgabb kicsit a Notebook Pro-nál, de ez a hátrány valahol előny is, hiszen ennek köszönhető, hogy a memória nem az alaplapra forrasztva érkezik. A merevlemez is igényel némi helyet, ráadásul a tömege is nagyobb, többek között emiatt az új gép nagyjából fél kilóval lett nehezebb, mint a drágább tesója. Ami viszont maradt az a remek hűtési megoldás, ez a képek alapján a Pro verzióra nagyon hasonlít, de könnyen lehet, hogy ugyanaz a megoldás került bele.

Xiaomi Laptop 15.6 inch 128GB SSD 1TB HDD 4

A Xiaomi új notebookja közel 400 dollárral olcsóbb a Pro verziónál, ami azért különbség, így az ára jelenleg 191 ezer forint, amihez 1,91 dollárért választhatunk EU Prioroty Line szállítást is! Természetesen ez az ár a forint-dollár árfolyam függvényében változhat!

Az új olcsó gépet itt találod: Xiaomi Laptop 15.6 inch 128GB SSD + 1TB HDD

Ha a régebbi drágább és erősebb Pro változatra fáj a fogad ide kattints: Xiaomi Mi Notebook Pro Inter Core i7 16 GB RAM - 256 GB SSD

Ha pedig az új, legerősebb GTX verzió érdekel, akkor azt itt találod: Xiaomi Notebook Pro GTX1050

Hozzászólások  

Med1on
+1
Idézet - Joci:
MX 110? Van egyáltalán értelme? Az MX 130-ra hallani, hogy az alá menni értelmetlen (az integrált VGA sebességét egy kicsivel múlja csak felül - az MX 110 meg lassan már alatta van, aminek semmi értelme).

Tényleg nem egy gyilkológép, csak egy kicsit jobb. Esetleg annyiba előnyös az MX 110, hogy némileg nagyobb TDP kerete marad így a CPU-nak, abból a 10-15 wattból nem kell ennie az UHD 620-nak.
Idézet
Joci
0
MX 110? Van egyáltalán értelme? Az MX 130-ra hallani, hogy az alá menni értelmetlen (az integrált VGA sebességét egy kicsivel múlja csak felül - az MX 110 meg lassan már alatta van, aminek semmi értelme).
Idézet
Szóljon hozzá!