Az agyunkba férkőzik a Xiaomi!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A szándék nemes, a végeredmény egyelőre kérdéses, igény pedig kétséget kizáróan lenne rá.

Smart Sleep Mask

 

Jó hír lehet az alvászavarral küzdőknek, hogy a Xiaomi hamarosan egy kifejezetten számukra fejlesztett termékkel jelentkezik. A cucc a felületes szemlélő számára egy közönséges szemtakarónak tűnhet, persze nyilván sejthető, hogy ez esetben most nem írnánk róla. A Xiaomi „Brainwave Eye Mask Sleeping Assistant” különlegessége abban rejlik, hogy használat közben három elektródával folyamatosan rögzíti az agyhullámainkat, amit egy mesterséges intelligencia algoritmus elemez. Utóbbi művelet célja az, hogy a készülék az agyhullámainknak leginkább megfelelő hangokkal álljon elő, azaz elősegítse a relaxációt, az ellazulást. Tessék kapaszkodni, még folytatjuk!

xiaomi eye mask

Ideális esetben az elalvást kellő idő után ébredés követi. Nyilvánvalóan a Xiaominak erre is volt egy ötlete: miért ne segíthetne ebben is a szemtakaró? A dolog ilyenkor lényegében fordítva működik, az agyhullámok „visszafejtéséből” megállapítható az optimális időpont az ébresztésre, amikor a legkevesebb szitkozódással tudjuk elhagyni a hálóágyat – jó ég, mit nem adnék ezért, ha valóban így menne élesben is! A maszk egyébként vászonszövetből készült, a tömege alig 50 gramm. A szövetanyag elvileg kiváló szellőzést biztosít, viselése kényelmes, ráadásul mosható is.

A Xiaomi Brainwave Eye Mask Sleeping Assistant forgalmazása hamarosan megindul, a várható ára 36 dollár. 

Forrás: xiaomitoday.com

Hozzászólások  

Med1on
0
Idézet - Black&White:
Ez biztos, hogy alváshoz van?
Nem pedig ilyen rövid, napközbeni relaxáláshoz?

Mondjuk úgy, hogy elsősorban alváshoz, ha az nem jön össze, akkor pedig relaxáláshoz. :lol:
Idézet
s3nki
0
Idézet - Black&White:
Ez biztos, hogy alváshoz van?
Nem pedig ilyen rövid, napközbeni relaxáláshoz?

Olvastam angol nyelvű beszámolót is róla, abból is az jött le, hogy alváshoz van nem relaxáláshoz, de hogy ez most éjszakai vagy a napközbeni alvás szerintem szinte mindegy.
Idézet
Black&White
0
Ez biztos, hogy alváshoz van?
Nem pedig ilyen rövid, napközbeni relaxáláshoz?
Idézet
Szóljon hozzá!