פּערסאָנ_אָוטלינע
זוכן

Toshiba comes with a 16 TB hard drive

Readers Review: 0 / 5

שטערן איז ינאַקטיוושטערן איז ינאַקטיוושטערן איז ינאַקטיוושטערן איז ינאַקטיוושטערן איז ינאַקטיוו

עס איז גאַנץ שווער צו ימאַדזשאַן דעם קאַפּאַציטעט, וואָס איז וואָס מיר פּרובירן צו טאָן.

טאָשיבאַ הדד קסנומקס טב מיטן

Szóval mire is lenne elég egy 16 TB-os Toshiba MG08 sorozatú merevlemez? Ezt értelemszerűen pontosan nem lehet megállapítani, úgy véljük, hogy megközelítőleg a következő tartalmakra biztosan:

  • 140-160 ezer zeneszám;
  • 1 400-1 500 mozifilm;
  • több mint 10 millió dokumentum;
  • legalább 1,0 millió kép.

Talán ebből is látható, hogy a Toshiba nyolcadik generációs vállalati HDD-szériája nem épp otthoni felhasználásra termett. A hivatalos bejelentés kiemeli, hogy az új adattároló jobb energiahatékonyságot nyújt, mint a tavaly bemutatott 14 TB-os modell – ez utóbbi egyébként 9 tányért használ és héliummal van töltve csakúgy, mint az MG08 család aktuális nagyágyúja. A percenként 7 200-as fordulattal dolgozó adattárolót évi 550 TB-os adatforgalomra tervezték, a meghibásodások között átlagosan eltelt idő hivatalosan 2,5 millió óra. Figyelemre méltó a gyorsítótár mérete, mely nem kevesebb, mint 512 MB. A széles körű felhasználhatóságot az SATA és a SAS interfész, valamint a 3,5 hüvelykes formátum szavatolja – állítja a Toshiba.

A gyártó az új sorozat leginkább figyelemre méltó példányát a felhőszolgáltatók figyelmébe ajánlja, hiszen a robbanásszerű adatnövekedés megköveteli az ehhez hasonló méretű HDD-k felbukkanását, azonkívül a nagyobb adatsűrűség magasabb szintre emeli az energiahatékonyságot, miközben csökkentheti a tárolási infrastruktúra TCO-ját (total cost of ownership).

A 16 TB-os MG08 sorozatú meghajtók első mintáinak szállítása január végén indul.

Forrás: Toshiba