• Szoftver
  • 采寫:
  • 閱讀:2010

一個新的瀏覽器進入了舞台

讀者評論: 5 / 5

明星是活躍的明星是活躍的明星是活躍的明星是活躍的明星是活躍的

Otter是想要填補Opera 12之後留下的空白的瀏覽器。

水獺瀏覽器

Az alkalmazás első bétája még 2014-ben jelent meg, úgyhogy határozottan mondhatjuk, hogy a fejlesztés némileg elhúzódott. Akárhogy is történt, most örömmel jelenthetjük számotokra, hogy az Otter böngésző első stabil kiadása elkészült; A Windows tulajok már javában tölthetik a programot, a Linux és a Mac OS X operációs rendszerekre szánt verzió később érkezik.

Az Otter természetesen a haladó felhasználók játékszere lehet, hiszen a régi Operára jellemző módon egy sor olyan szolgáltatással van felvértezve, melyek korántsem tekinthetőek alapvető elvárásoknak. A cuccot a QtWebEngine motor hajtja, ez egyébként egészen jó kompatibilitással bír, így az esetek döntő többségében nem lesznek problémáink a megjelenítéssel. Érdemes kipróbálni az RSS-olvasót, szerintünk ez az alkalmazás egyik fő erőssége. Nem árt tudni, hogy az Otter reklámszűrővel is rendelkezik (EasyList), így nem muszáj külső féltől származó kiegészítőt telepítenünk.

otter browser feeds

A fejlesztés természetesen nem állt meg ezen a ponton, a jövőben érkezik a fülek csoportosítása, az űrlapok automatikus kitöltése, a Chrome kiegészítők is támogatottak lesznek, azonkívül integrált levelezőre is számíthatunk – amíg ez nem következik be, addig a hiányosságok egy részét felhasználói JavaScriptek révén pótolhatjuk.

Forrás: otter-browser.org, ghacks.net