• 顯卡
  • 采寫:
  • 閱讀:2208

AMD FineWine技術正在運行中

讀者評論: 0 / 5

明星不活躍明星不活躍明星不活躍明星不活躍明星不活躍

已知現像已經引起3DCenter.org的注意,參與的演員是Radeon RX 480和GeForce GTX 1060。

finewine amd

A FineWine névvel illetett „technológia” hivatalosan nem létezik, ez csak egy közösség által megalkotott elnevezés. A FineWine egyébként azt takarja/arra utal, hogy a kezdetben azonos szinten mozgó AMD és NVIDIA grafikus kártyák között idővel folyamatosan nyílik az olló, majd előbbi végérvényesen lehagyja utóbbit. A szakmai körökben ismert és elismert 3DCenter.org most ennek járt utána, nagy meglepetés ezúttal sem történt.

Performance Prognose GeForce GTX 1060 Radeon RX 480

Mint látható, a GeForce GTX 1060 a rajt idején (2015 közepe) nagyjából 10 százalékkal nagyobb tempóra volt képes, mint vörös megfelelője. Az évek során a helyzet változott, a DirectX 12 és a Vulcan API általában jobban feküdt a Radeon RX 480-nak, így mára már eljutottunk oda, hogy a különbség megfordult, jobban mondva az olló bezáródott. A tendencia a portál szerint az idén sem változik, tehát a differencia valószínűleg némileg erősödni fog.

Az összesítésről annyit érdemes tudni, hogy az alapjául szolgáló méréseket nem a 3DCenter.org végzi, hanem ismert számítástechnikai oldalak adataiból dolgozik: AnandTech, ComputerBase, Guru3D, TechPowerUp, Tom's Hardware stb. Az átlagolt eredmények százas nagyságrendű halmazból születnek meg, így egy-egy kiugró szám nem okoz érdemi torzulást.

Forrás: 3DCenter.org