Válassza az Oldal lehetőséget

16:9-re vált a TV2 is!

16:9-re vált a TV2 is!

tv2_logo

Az RTL Klub után a TV2 is a szélesebb képet preferálja holnaptól

Valljuk be ideje volt, hiszen a 16:9-es kijelzők elterjedése megállíthatatlan, és azok akik ilyet vásároltak — mást nem is nagyon kapni – vagy lemondtak a képi tartalom egy részéről, vagy vízfejű, nagytestű szereplőket láttak minden filmben és szappanoperában. A helyzet tarthatalan volt, így végre a Berényi klán után a TV2 klinikájának szereplői is megfelelő formájukat tudják mutatni, már persze ha van nekik olyan.

tv2_logo

A lényeg tehát, hogy a két nagy kereskedelmi TV és a hozzájuk tartozó adók szép lassan átállnak 16:9-re. Az átmenet ideje alatt előfordulhatnak még a régi képaránnyal rögzített műsorok is. Mind a két szolgáltató ígéretett tett arra, hogy a régi televízióval rendelkezőket sem hagyják magukra, így a földfelszíni analóg sugárzást “élvező” továbbra is a régi, 4:3-as képarányú látványt élvezhetik. Ha Szellő úr fejének csak a fele látszik majd a híradó közben, akkor mi kérünk elnézést!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.