Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt – IMILAB KW66 teszt

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt – IMILAB KW66 teszt

Átlag felhasználásra a Xiaomi órájánál keresve sem találhatnánk jobbat.

Kipróbáltuk - Xiaomi IMILAB KW66, remek sportóra alig 12 ezerért


 

Bevezető

Az IMILAB a Xiaomi egyik leányvállalata, és eddig leginkább a kamerái kapcsán ismerhettük őket. Gyárt termékeket a saját, és az anyacég neve alatt is.

A mostani tesztben egy okosórát mutatunk be, ami rendkívül költséghatékony, sok funkciót kínál, remek akkumulátoros üzemidővel rendelkezik, jól néz ki, elegáns, mégis az IMILAB KW66 ára vetekszik egy egyszerű okoskarkötő árával.

Természetesen örültünk a lehetőségnek, amikor felajánlották, hogy kipróbálhatjuk, már csak azért is, mert EU raktárból, 5-10 napos szállítási idővel tudjuk megrendelni. Olvasd el a cikket, és látni fogod, hogy érdemes kipróbálni!


 

Csomagolás

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 1

Az óra csomagolása meglehetősen egyszerű, tehát ne várjatok különlegeset vagy extravagánsat, ezt most nem fogjuk megkapni. A dobozon belül sem érnek minket meglepetések,  csak az óra egy töltőkábel és a használati utasítás lapul bent.fő csomag belsejében sincsenek meglepetések, így csak az okosórát, a töltéshez szükséges mágneskábelt és az angol / kínai utasításokat tartalmazó kézikönyvet találja.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 2

Az egyedüli, ami említést érdemel, hogy a rajta lévő (nálam) zöld szíj mellé ajándékba adtak egy feketét is, így a sportos és az elegánsabb kinézet is elérhető.


 

Külső

Az IMILAB KW66 egy klasszikus, kerek számlapos óra. A ház cink ötvözetből készült, a tetején az üveg 2,5D-s, vagyis egyszerűbben  mondva, az élei le vannak kerekítve.

Az óra formájára a legjobb jelző talán a diszkrét. A mérete miatt inkább férfi csuklóra illik, de mivel nem vastag, hölgyek számára is alkalmas viselet lehet. Bár kapott sportfunkciókat is, a külső, az anyagválasztás és a minőség miatt akár egy ingujj alól kikandikálhat, nem fogja senki szemét szúrni.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 3

A forma tehát nem rejt túl sok meglepetést. Oldalt egy gombot találunk, ezt nevezhetjük home gombnak is, hiszen a szerepe mindössze annyi, hogy bekapcsolja a kijelzőt, illetve, a menüből vissza tudjunk lépni a számlapra.

A konkrét adatokat nézve a IMILAB KW66 mérete 45 x 12,7 milliméter, ehhez 22 milliméteres szilikon szíjat kapunk. Az óra tömege mindössze 54 gramm, vagyis ez biztos nem tépi le a kezünket.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 4

Az óra hevedere nagyon jó minőségű, nem túl kemény, nem is túl puha. A csat nagyon jól zár, így nem kell attól félnünk, hogy sportolás közben lerepül a kezünkről. A vízállóság tekintetében sem lesz ok panaszra, az IP68 besorolás szerint félméteres vízmélységig fél órán át kell ellenállnia a beszivárgó víznek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy úszásra kevésbé ajánlott, de egy kézmosás, egy zuhanyzás biztos nem árt neki.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 5

A leírás szerint a vízzáróságot befolyásolhatja a magas hőmérséklet, illetve a tartós, közvetlen napsütés is, ezekre figyeljünk oda!


 

Használat

Ahogy feljebb írtam, egy fizikai gombot találunk az órán, ebből következik, hogy a beállításokat és a különböző funkciókat az érintésérzékeny kijelzőn keresztül érhetjük el.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 6

A vezérlés nagyon jól működik, a teljes üveg érintésérzékeny. A lapozás pontos, a felület nem túl érzékeny, de az érintéseinkre azonnal és pontosann reagál.

Felülről lefelé húzva érjük el a fényerő beállítását, a beállításokhoz vezető menüpontot és az alvómódot. Balról jobbra húzva ujjunkat a menühöz jutunk, itt tudunk sportmódot választani, bekapcsolhatjuk a pulzusmérést, a stoppert, megnézhetjük az üzeneteket, stb.

Jobbról balra húzva a napi adatokat látjuk, a megtett lépések számát, a megtett távolságot és az elégetett kalóriát. Tovább húzva jobbról balra a pulzusmérés, az alvásmonitor, a sportmódok és a telefon zenelejátszásának távirányítója érhető el. Lentről felfelé húzva találjuk meg a beérkezett üzeneteket.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 7

Ez utóbbiak esetében örvendetes, hogy a IMILAB KW66 ismeri a magyar ékezetes betűket is, így a beérkező üzenetek hibátlanul olvashatók! Lényeges, hogy a hosszabb üzeneteknek csak egy része olvasható el az óra kijelzőjén, és az is, hogy az esetlegesen beérkező képeket nem jeleníti meg, és természetesen zenéket sem játszik így le.

Sportmódok közül a következőket használhatjuk:

 • szabadtéri futás,
 • gyaloglás,
 • ugrókötelezés,
 • tenisz,
 • baseball,
 • kerékpározás,
 • tollaslabda,
 • Asztali tenisz,
 • hegymászás,
 • kosárlabda,
 • futball,
 • Amerikai foci
 • és a jóga.

Az órában találunk Bluetooth 5.0 kapcsolatot, természetesen ezen keresztül köthetjük össze a telefonunkkal. Van benne még gyorsulás- és pulzusmérés is, GPS viszont nincs, sajnos ebbe az árkategóriába ez még nem fér bele. Ez azzal jár, hogy ha például a futásunk útvonalát is szeretnénk megtekinteni később, akkor kénytelenek leszünk a telefonunkat is magunkkal vinni.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 8

Fontos, hogy az óra figyelmeztető jelzése, vagyis a rezgés kimondottan, de nem zavaróan erős. Annyira viszont az, hogy nagyon nehéz lemeredni a bejövő értesítésekről, de nekem például arra is jó volt, hogy a beállított időpontban fel tudjon ébreszteni.

Az óra elérhető számlapjai szépek, találunk mutatós, vagyis analóg és digitális kinézetet is. Az IPS kijelző napfényben is jól viselkedik, a beállítható négy háttérvilágítás fokozat közül a legerősebb már napsütésben (de nem tűző napon) is használhatóvá teszi az órát.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 9

A beépített szoftver, illetve a hozzá tartozó menü egyszerű, mindenféle sallangoktól mentes. A kijelző viszonylag nagy, 240 x 240 pixeles felbontása elég arra, hogy szép piktogramokat kapjunk. Nincsenek bántóan recés élek a grafikákon.


 

Szoftver

Az óra mellé a telefonunkra a GloryFit nevű alkalmazást kell letölteni, ami megtalálhatóa a Google Play Store-ban és az Apple App Store-ban is.

Maga a program könnyen beállítható és könnyen áttekinthető, tényleg csak néhány perc kell, ahhoz, hogy személyre szabjuk, beállítsuk a saját adatainkat, életkorunkat, nemünket, testsúlyunkat, magasságunkat és megadjuk a napi célként elvárt lépésmennyiséget.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 10Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 11Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 12

A program és az óra szoftvere magyarul nem tud (kivéve a bejövő, és helyesen megjelenített üzeneteket). Szerencsére angol nyelv elérhető, a telefonos szoftver és a kis piktogramok pedig egyértelművé teszik, hogy melyik menüponthoz mi tartozik.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 13Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 14Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 15

A főképernyőn láthatjuk a lépéseket, a pulzusszámot és az utolsó alvásiciklust. A második fülön találjuk a sportmódokat, itt tudjuk kiválasztani mit sportolunk, és tudjuk elindítani a mérést. A harmadik fül a beállításoké, a negyedik pedig a saját adatainké, de itt készíthetünk tréning tervet és adhatjuk meg a napi elérendő lépésszámot is.

Sokszor felmerül problémaként, hogy egyes órák csak néhány üzenetküldő vagy elvelező alkalmazás üzeneteinek megjelenítését támogatják. Nos IMILAB KW66 esetén emiatt nem kell aggódnod, lényegében minden fontosabb alkalmazást támogat.


 

Teszt

Az IMILAB KW66-ot négy napig tudtam tesztelni. Ez elegendő idő lett volna arra, hogy a nagyobb problémák kiütközzenek, de szerencsére ilyennel nem találkoztam.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 16

A sportfunkciókat futás és kerékpározás közben teszteltem. Kontrol eszköznek egy Xiaomi Mi Band 4 okoskarkötőt használtam, a mért adatok pedig, minimális eltéréssel megyegyeztek azzal, amit a karkötőn láttam. Tudjuk persze, hogy bár az Mi Band 4 viszonylag pontos adatokat ad, azért nem egy műszer, de alapvetően jónak mondható a mérések tekintetében.

Ami talán negatívumként elmondható, hogy az egyik este, amikor olvastam kb. másfél órát, az óra úgy döntött, hogy valószínűleg elaludtam, így elkezdte az alvást monitorozni. Ez egyszeri hiba volt, de ha biztosra akarsz menni az alvásmonitorral, akkor jobban jársz, ha akkor kapcsolod be, ha tényleg lefeküdtél, ilyenkor a menüből is el tudod indítani a monitorozást.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 17

Nem szóltam még az akkumulátorról, illetve az akkumulátoros üzemidőről. A beépített 340 mAh kapacitású akku nem számít kicsinek, az IMILAB KW66 hardvere pedig igen takarékosan bánik az energiával. A gyári adatok szerint elérhető közel egy hónapos használat is egy töltéssel. Nálam négy napnyi intenzív használattal kb. 25 százalékot merült az óra, vagyis, ha tippelnem kéne, akkor olyan két- két és fél hetes, egy töltéssel elérhető üzemidőt jósolnék, ami igazán szép érték.


 

Összegzés

Az IMILAB KW66 egy nagyon mutatós, és viszonylag egyszerű, mindenféle sallangoktól, felesleges képességektől mentes óra. Nagyon jó anyagokból építették, nincsenek kiálló élek, az összeszerelés hibátlan.

Jelenleg két színben, feketében és ezüstben rendelhető meg, ezekhez kapunk ajándékként egy második szíjat is, a fekete mellé egy zöldet, az ezüst mellé pedig egy feketét.

A négy napos intenzív használat után azt mondhatom, hogy az árát masszemenően megéri. Ahogy fent említettem, ezért a pénzért más márkás órát nem nagyon kapunk (maximum a Xiaomi más almárkáitól), sőt, ekkora összegbe az esetek többségében csak egy okoskarkötő fér bele.

Xiaomi okosóra 10 ezer alatt - IMILAB KW66 teszt 18

A lényeg tehát, ha szeretnél egy mutatós, jó gyártótól érkező, ám, de csak a lényegesebb képességekkel rendelkező órát magadnak, akkor érdemes lehet ezt kipróbálni. Nyilván nem rendelkezik egy drága szerkezet tudásával, de a jelenlegi kuponos akcióban érte kért 9999 ezer forintot érdemes kifizetni érte.

Ahogy azt fent írtam, az óra európai raktárból rendelhető. Hozzám 5 nap alatt érkezett meg, de azért előfordulhat, hogy kicsivel több időt vesz igénybe a szállítás.

A vásárláshoz használjátok a gshopper9999 kuponkódot itt:

Xiaomi IMILAB KW66 okosóra

Hasonló cikkek oldalunkon


MŰSZAKI ADATOK

 • Alakja: Kerek
 • Méret: 45 Χ 45 Χ 10,8 mm
 • Súly: 44 g
 • Színek: fekete, ezüst, rózsaszín, zöld
 • Kijelző: IPS
 • Képernyőméret: 1,28 hüvelyk
 • Képernyőfelbontás: 240 x 240 képpont
 • Kompatibilis operációs rendszerek: Android és IOS
 • Érzékelők: Gravitációs érzékelő, pulzusérzékelő
 • Bluetooth: V5.0
 • GPS: Nem
 • NFC: Nem
 • EKG: Nem
 • Több sport üzemmód: 13 sport mód
 • Pulzusmérő: Igen
 • Alvásmonitor: Igen
 • Vérnyomásmérő: Nem
 • Vízálló: IP68
 • További jellemzők: Riasztás, Barométer, Fényerő beállítása
 • Az akkumulátor kapacitása: 340 mAh
 • Normál használat: 15 nap
 • App: GloryFit
 • Szíj: TPU
 • Támogatott nyelvek: Angol, Német, Spanyol, Francia, Japán, Olasz, Kínai

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.