Válassza az Oldal lehetőséget

4 kamerával és Helio P23 SoC-al érkezik a Mate 10

Csak egy kérdésünk van, mit keres a Mate 10-ben egy alsó-középkategóriás processzor?

Gyanítom senki nem lepődik meg, ha elárulom, ez a Mate 10 nem az a Mate 10. Ennek semmi köze a Huaweihez, ezt a telefont a Meiigoo nevű kínai mobilgyártó adja ki.

Van némi áthallás, de hát valljuk be, nem az a meglepő, hogy lenyúlták a Huawei telefonjának nevét, hanem az, hogy csak most tették meg. Létezik már milliónyi MIX és MIX 2 telefon, kaptunk már rengeteg S7, S8 sőt S9-et is, miért pont Mate ne legyen? Hát lett!

Amúgy gyaníthatóan nem lesz ez rossz telefon, a Helio P23 jó kis központi egység lett, például képes akár 24 megapixeles kamerát is kezelni, vagy, ha dupla egység kerül bele, akkor elboldogul két darab 13 megapixelessel. Ha a Meiigoo kihasználja ezt a lehetőséget, akkor a fényképezés terén valószínűleg nem lesz panasz. A P23 amúgy a P20 utódja, órajelek tekintetében nem is különbözik tőle. A lényeges különbség a már említett kamera támogatás mellett egy fejlettebb grafikus gyorsító használata, illetve a fejlettebb LTE modem.

A Meiigoo Mate 10 a fenti kép alapján kívülről is jól néz majd ki, kijelző 18:9-es, a kávák keskenyek, és ahogy látszik az előlapon is két kamera lesz. A kép kicsit biztos csal, a hajlítottnak kinéző kijelzőre sok esélyt nem látunk. Ahogy pontos adatok érkeznek megírjuk!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.