Válassza az Oldal lehetőséget

5,25-ös VGA-tápegység az FSP-től

5,25-ös VGA-tápegység az FSP-től

Az egyre növekvő étvágyú videokártyákhoz tervezte új tápellátóját a Fortron SourcePower.

A modern grafikus vezérlők — mint például az ATI Radeon X1900-as szériája, vagy az NVIDIA GeForce 7900-asai — lassan már annyit fogyasztanak, mint régen egy egész asztali számítógép. A kártyánként 120 wattos teljesítményfelvétel még a nagyobb tápegységeket is meg tudja izzasztani, pláne ha dupla SLI vagy CrossFire rendszerről beszélünk, a hamarosan megvásárolható tetra-SLI-t pedig jobb, ha meg sem említjük.

E probléma kiküszöbölésére az FSP új terméket jelentett be. Kifejezetten VGA-khoz tervezett áramköreivel 300 Wattot képes leadni (12 Volton 25 Amper) — ez még az igazán nagyravágyó igényeket is kielégíti. Az ötlet igaz, nem új, a CoolerMaster bizonyos gépházaiban már megfigyelhettünk olyan kialakítást, amely két külön ATX-tápegységnek is helyet hagy, az alább látható ketyere viszont még ezt sem igényli.

5,25-ös VGA-tápegység az FSP-től

Az egyébiránt aktív PFC-vel rendelkező, egyelőre hangzatos név nélküli táp 100-240 Voltig mindenféle hálózatról működtethető, és két hőmérsékletvezérelt, 40 milliméteres ventilátor gondoskodik a szellőzéséről. A műanyag előlap széleibe kék színű LED-eket is beépítettek a tervezők, így az optikai tuningnak is kapásból adhatunk egyet, ha megvásároljuk.

A bemutatkozás a CeBIT-en várható, az ár addig sajnos ismeretlen marad.

A szerzőről