Válassza az Oldal lehetőséget

75 éves a Fujitsu

A Fujitsu Technology Solutions Európa vezető IT-infrastruktúra szállítója.

A Fujitsu történetének új szakaszába lépett, hogy így reagáljon a világ felgyorsult tempójára és megfeleljen napjaink rendkívüli technológiai kihívásainak. Azon dolgozunk, hogy ügyfeleink egyedi igényeinek maximálisan megfeleljünk, és velük együtt formáljuk a jövőt.” – mondta a Fujitsu globális technológiai igazgatója, Marc Silvester a vállalat megalapításának 75. évfordulóján. Hangsúlyozta: „Az IT a jövőben nem egy befejezett terméket fog jelenteni. Sokkal inkább beszélhetünk majd élő, lélegző IT infrastruktúrákról, amelyek sokkal gyorsabban és kiszámíthatóbban változnak, mint korábban. Azért készülnek, hogy változhassanak. A nagy ugrást az elkövetkezendő néhány évben az informatika szolgáltatásként való igénybevételének modellje fogja jelenteni.”

75 éves a Fujitsu
  Rolf Schwirz vezérigazgató

Fujitsu történelem

A Fujitsu gyökerei 1923-ig nyúlnak vissza, amikor a Great Kanto nevű földrengés elpusztította Tokió és Yokohama infrastruktúrájának legnagyobb részét. A vállalat ekkor kapcsolódott be az újjáépítésbe. 1935-ben alapították meg a Fuji Tsushinki Manufacturing Corporation-t, amely később Fujitsu Limited néven folytatta működését.
A japán cég 1990-ben felvásárolta a brit International Computers Limited (ICL) 80%-át, 1990-ben pedig Fujitsu ICL teljes egészében a Fujitsu tulajdonába került. 2002-től csak a Fujitsu nevet viseli. 2008-ban megvette a Fujitsu Siemens Computers részvényeinek 50%-át, 2009 óta pedig a teljes irányítást átvéve Fujitsu Technology Solutions néven működik.
Az IT-alapú üzleti megoldások vezető globális szállítója a kezdetektől élen járt az azon innovációk és technológiai áttörések megvalósításában, amelyek az informatikát előre vitték. Ezek sorába tartoznak például a 30-as évek telefonközpontjai, a 70-es évek mainframe számítógépeinek és párhuzamos alkalmazásainak generációi és az olyan legújabb innovációk is, mint amilyenek a palm vein (a tenyér ereit azonosító rendszer hitelesítése, illetve a világ első 3D-s számítógépe).
A tokiói központból irányított Fujitsu Limited (TSE: 6702) ma a világ 70 országában 175 ezer alkalmazottjával a világ harmadik legnagyobb IT megoldás szállítója.

A szerzőről