Válassza az Oldal lehetőséget

A Buffalo keményfából faragott külső merevlemezekkel erősít

A Buffalo keményfából faragott külső merevlemezekkel erősít

A Buffalo a héten rántotta le a leplet a HD-PZU3 szériáról, amely a MiniStation termékvonal kibővítésére tett lépés a gyártó részéről. Az új modelleknél kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek a strapabíróságra biztonságosabbá téve a hordozhatóságot.

A Buffalo keményfából faragott külső merevlemezekkel erősít

A HD-PZU3 méreteit tekintve nem igazán fog kiemelkedni a mezőnyből, hiszen 89 x 18 x 128 milliméteres kiterjedését tekintve átlagosnak mondható. Ami miatt már inkább érdemes odafigyelnünk ezekre a külső merevlemezekre az első lépésben, az a 256 bites hardveres AES használata. Az AES az Advanced Encryption Standard rövidítést takarja. Ez az amerikai kormány által kifejlesztett titkosító algoritmus, ami manapság már világszerte használt.

 buffalo hd-pzu3 01

Második lépésben pedig azért lehet remek választás ez a külső adattároló eszköz, mert amellett hogy rendelkezik USB 3.0 csatlakozóval, igencsak keményfából faragták. A gumírozott borítás és a belső rázkódás elnyelő rendszernek köszönhetően az adataink biztonságban vannak a káros külső fizikai behatásoktól. Ezt azért is lehet ilyen biztosan kijelenteni, mert a merevelemezek minden katonai tesztnek megfeleltek.

 buffalo hd-pzu3 03

A Buffalo által közzétett információk szerint a HD-PZU3 család március közepén fog bemutatkozni a nagyközönségnek 2 taggal. A kisebb (500 gigabájtos kapacitású) nagyjából 198 dolláros végfelhasználói áron, míg a nagyobb (1 terrabájtos kapacitású) 252 dolláros végfelhasználói áron lesz majd megvásárolható vörös, fekete, illetve ezüst színekben.

Forrás: TechPowerUp!

A szerzőről