Válassza az Oldal lehetőséget

A Panasonic Blu-Ray lemezek gyártásába kezd

A Panasonic Blu-Ray lemezek próbagyártásába kezd egy új üzemében, hogy ezzel támogassa a formátumot a HD-DVD-vel szemben.

A próbagyártás elsődleges célja a filmstúdiók meggyőzése arról, hogy a Blu-Ray lesz a formátumharc győztese. A Panasonic május 3-án, kedden jelentette be, hogy az üzem a hónap közepén megkezdi működését, és még a hónap vége előtt elindul az egyrétegű Blu-Ray lemezek próbagyártása. A kétrétegű változatra viszont egészen decemberig kell várni. A lemezekre kizárólag bemutató jellegű tartalom kerül.

Ez azonban csak egy átmeneti állapot lesz, mivel a Panasonic nem kíván tartósan a lemezek gyártásában részt venni. Az üzem felállítása annak köszönhető, hogy a Panasonic vezetői úgy vélték, elő kell állniuk valami kézzel foghatóval, ha valóban szeretnék, hogy a Blu-Ray formátum legyen a befutó a filmkiadóknál.

A Panasonic Blu-Ray lemezek gyártásába kezd

„Meg akartuk mutatni, hogy a technológia készen áll, és csak a cégek döntésére vár… Ez a demonstráció több mint elég, hogy eloszlassa a stúdiók jó néhány aggodalmát az új generációs formátum bevezetésével kapcsolatban.” – Mondta Eisuke Tsuyuzaki a Panasonic Hollywood Lab igazgatója. És hozzátette azt is, hogy a gyártóüzem felállításának munkálatai már jóval azelőtt megkezdődtek, hogy a két rivális formátum, a Blu-Ray és a HD-DVD esetleges egységesítéséről szóló tárgyalások megkezdődtek.

A szerzőről