Válassza az Oldal lehetőséget

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 712 mobil lapkát

A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 712 mobil lapkát

A gyártó február 7-én jelentette be hivatalosan az központi egységet, a Snapdragon 710 utódját.

Snapdragon

A Snapdragon 712 mobil platform a Snapdragon 710-hez hasonló 10nm-es technológiára épül. Támogatja a Multi-core Qualcomm mesterséges intelligencia motort, nevezetesen az AI Engine-t, az egységbe integrálva megtaláljuk a nyolcmagos Qualcomm Kryo 360 magokra épülő CPU-t, a Qualcomm Adreno 616 GPU-t, és a Qualcomm Hexagon 685 DSP-t. A nyolcmagos Kryo 360 CPU-architektúra és az Adreno 616 GPU 10% -kal magasabb teljesítményt nyújt, mint a 710-es Snapdragon.

qc snapdragon 712chip d 012319 header

A játék során a Snapdragon 712 gyorsabb feldolgozási sebességet és grafikus megjelenítést nyújt, lehetővé téve a játékok zökkenőmentes működését és gyors reagálását. Ugyanakkor a Qualcomm hangsúlyozta, hogy az Adreno 616 GPU-t úgy tervezték, hogy maximálisan támogassa a játékok mellett a multimédiás élményeket, például a filmnézést is. Ehhez nyújt segítséget a Qualcomm Aqstic audiotechnológiája, ami kiváló hangminőséget és nagyobb élményt nyújt.

A továbbfejlesztett játékfunkciók mellett a Snapdragon 712 több kiváló funkcióval is rendelkezik. Megtaláljuk benne a Snapdragon X15 LTE modemet, a szokásos 4G LTE funkciók mellett 4 × 4 MIMO és Licensed-Assisted Access (LAA) támogatással is rendelkezik. A hivatalos bevezetés szerint a Snapdragon 712 letöltési sebessége több mint kétszerese a hagyományos LTE Advanced-nak.

Snapdragon 712 a Qualcomm Spectra 250 kamera ISP-t használja, amely támogatja a 10 bites színmélységet és a 4K-s videofelvételt.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.