Válassza az Oldal lehetőséget

A Telenor ismét Klikkel

A Telenor ismét Klikkel

A Telenor ismét KlikkelVárakozáson felül teljesített a Telenor 2011 áprilisában, hagyományos telefonnal rendelkezők számára indított egyedülálló, „Klikk” nevű mobilinternet szolgáltatása. A nagy érdeklődésre tekintettel a Telenor ősszel megújítja a szolgáltatást, melynek keretében új tartalmakkal bővül az ajánlat.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: a Klikk elérte eredeti célját, hogy minél több ember számára elérhetővé váljon az internet, hiszen több tízezer olyan Telenor ügyfélhez jutott el a telefonon böngészés lehetősége, akik korábban nem használtak ilyen szolgáltatást. Az április 5-i indulás óta regisztráltak 40 százaléka ugyanis ezt megelőzően még nem próbálta mobilján az internetet vagy új ügyfélként érkezett a céghez.

A Telenor adatai azt mutatják, hogy a Klikket használók többsége elsősorban azokat a weboldalakat látogatja telefonján, amelyek állandó online jelenlétet igényelnek. Az ügyfelek körében a Facebook volt a legnépszerűbb: április és július között jelentősen, 10 millióról 85 millióra emelkedett az oldalletöltések száma.

915

A Klikk szolgáltatáson keresztül leggyakrabban látogatott weboldalak:

  1. Facebook
  2. Google kereső
  3. Gmail
  4. Index
  5. Startlap

A Klikk szolgáltatás lényege, hogy a regisztrálók három hónapon keresztül díjmentesen, havi 100 MB belföldi adatforgalmi keret mellett kapcsolódhatnak mobiljukról a világhálóra. A mobiltelefonra optimalizált Opera Mini böngésző segítségével a weboldalak a kisebb képernyőn is olvashatók, speciális adattömörítési technológiájának köszönhetően pedig az átlagosnál kisebb adatforgalmat bonyolít. A böngésző hazánkban is egyre népszerűbb a mobilon internetezők körében, amely részben a Klikk szolgáltatásnak is köszönhető: a statisztikák szerint a Klikk áprilisi indulását követően jelentősen növekedett az Opera Minit használók száma, a készülékek több mint 30%-án ezt a böngészőt használják internetezésre.

alt
Közös a siker.

A mobilon böngészéssel most ismerkedők számára az Opera Mini kezdőoldalán több, a felhasználók szokásainak megfelelően összeválogatott, előre beállított weboldal szerepel, melyek tetszés szerint bármikor módosíthatóak. A lapon újdonságként kap helyet a Google kereső és az Opera Mobile Store, melynek segítségével a hagyományos telefonokra elérhető applikációk tölthetőek le.

A megújult Klikk címoldalán szerepel az RTL Klub weboldalának mobil verziója is: a Telenor és az RTL Klub szeptemberben elindult együttműködésének köszönhetően ugyanis a népszerű valóságshow, a ValóVilág 5 nézői már akár a Klikken is elérhető online játékon keresztül befolyásolhatják kedvenceik villabeli mindennapjait. A gyorshívó gombok között a Telenor mobil oldala mellett továbbra is elérhető lesz a Facebook, az Index, a Startlap, a Sportgéza és a Gmail.

Forrás: telenor