Válassza az Oldal lehetőséget

A Velocity Micro is beszáll az e-reader-ek piacára

Eddig PC-ket gyártott a Velocity Macro, ám eljött a pillanat, amikor ők is csípni szerentének egy falatot a táblagép piacból.

Két féle, de tulajdonképpen három e-reader-rel készül a gyártó, augusztusban jelenik meg a Cruz Reader és a nagyon hasonló Cruz StoryPad, míg szeptemberben a Cruz Tablet.

A Velocity Micro is beszáll az e-reader-ek piacára

Cruz Tablet

Utóbbi 7″-os, 800 × 480 pixel felbontású kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, mely támogatja a multi-touch-t, továbbá 512 MB RAM, 4 GB beépített tárhely -dobozban mellékelt további 8 GB SD kártya formályában-, 802.11b/g WiFi, USB csatlakozó, gyorsulásmérő, és 10 órás akkumulátor is a gép része, 299 dollárba kerül majd.

A Velocity Micro is beszáll az e-reader-ek piacára

Cruz Reader

A Cruz Reader kijelzője ugyancsak multi-touch-os és 7 hüvelykes, de a rezisztív érintőképernyő felbontása 800 × 600 pixel. További spórolás áldozata lett a megmaradt 256 MB RAM, és a mindössze 2 GB-nyi beépített férőhely, lemondásainkért cserébe dokkolót kapunk, és csak 199 dollárt kell a pénztárnál hagynunk. A gyerekeknek szánt StoryPad szinte ugyan az, mint a Reader, mindössze 149 dollárba kerül a gyerekeknek szánt, rózsaszín, kék és zöld színben kapható gép. Ebben a készülékben a rengeteg előtelepített audio könyv jelenti a pluszt a többihez képes. Mindhárom termék Androidot futtat.

 

A szerzőről