Válassza az Oldal lehetőséget

Asus Eee Box EB1007 – HD képesség ION nélkül

Az ASUS-nál úgy tűnik nem kíváncsiak az ION-ra, hiszen anélkül is meg tudják oldani, hogy a teljes HD felbontást támogassák.

Köztudomású, hogy az Intel Atom platformja önmagában igen gyengécske, legalábbis a grafikus képességeket illetően. Emiatt lett igen népszerű az NVIDIA ION, mely Atom alapokra építkezve, saját grafikus lapka implementálásával kerülte meg a problémát, így pedig valóban apró, ám teljes HD felbontást lejátszani képes eszközöket alkottak.

Asus Eee Box EB1007 - HD képesség ION nélkül

Sajnos hazánkban az ION nem nagyon akar elterjedni, így hozzánk is a csupasz Atom paltform képviselői kerülnek. Egy friss hír szerint az ASUS új nettop készüléke is erre az alapra épül, a gyártó mégis állítja, hogy a full HD nem marad ki a képeségek közül. Ezt egy módon érhetik el, ha harmadik gyártó hardveres gyorsítóját használják fel, alehet például a Broadcom Crystal HD megoldása.

Az új gép amúgy viszonylag jól el van eresztve hardverileg, legalábbis a méretéhez képest. 1,66 GHz-es Atom D410 (D510-rs is lesz lehetőség) processzor, 1, vagy 2 GB memória, 160 GB-os merevlemez, GMA 3150 grafikusmag, 802/11n WiFi, 10/100 LAN és eSATA jellemzi a készüléket. Az árral kapcsolatban még nincs elérhető információ.

 

A szerzőről