Válassza az Oldal lehetőséget

Átírta az Ab honlapján az alaptörvényt az Anonymous hackercsoport

Átírta az Ab honlapján az alaptörvényt az Anonymous hackercsoport

Átírták az alaptörvénynek az Alkotmánybíróság (Ab) honlapján elérhető szövegét a magukat az Anonymous csoporthoz tartozónak nevező hackerek – írta vasárnap az Index. Az Ab sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta, a dokumentumot azóta eltávolították az oldalról, és igyekeznek minél előbb újra közzétenni a helyes szöveget.

Átírta az Ab honlapján az alaptörvényt az Anonymous hackercsoport

Sereg András közölte: délben értesültek arról, hogy hackertámadás érte a testület honlapján az alaptörvény szövegét. Jelenleg úgy látják, hogy az oldal többi tartalma rendben van. Hozzátette, ha kell, megteszik a szükséges lépéseket a történtek miatt.

Az Index vasárnap délután közölte, hogy hackerek több bekezdéssel módosították az alaptörvény Nemzeti hitvallását. Beleírták például a szövegbe azt, hogy az informatikában dolgozók 32 évesen a fizetésük 150 százalékával nyugdíjba mehetnek, továbbá azt is, hogy az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok, egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjenek.

2722754 a07199d23f8ea970c58ff4a1a6f76ffc_wm

A kép forrása: index.hu 

“Valljuk, hogy a zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene” – egészítették ki az Ab honlapján elérhető alaptörvényszöveget a hackerek.

Az Anonymous az elmúlt hónapokban számos internetes támadást hajtott végre világszerte, és egyre inkább ismert biztonsági cégek, bűnüldöző és egyéb kormányzati szervek ellen összpontosítja kalózakcióit. A csoport januárban több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját, és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapja elleni támadás elkövetőjeként is jelentkezett. Az Interpolnak szerdán sikerült letartóztatnia a hackercsoport 25 tagját Európában és Dél-Amerikában.

Forrás: MTI 

A szerzőről