Válassza az Oldal lehetőséget

Az amerikai haditengerészet legmodernebb tengeralattjáróját egy Xbox kontrollerrel irányítják

Az amerikai haditengerészet legmodernebb tengeralattjáróját egy Xbox kontrollerrel irányítják

Legalábbis részben, de akkor is, mit keres ott egy Xbox kontroller?

Az amerikai haditengerészet legmodernebb tengeralattjáróját egy Xbox kontrollerrel irányítják

Az Egyesült Államok haditengerészetének legújabb tengeralattjárója, a USS Colorado, ezen a hétvégén kezdte meg szolgálatát. A Pentagon bejelentésében a hajót “a technika és az innováció igazi csodájának” nevezték, ami valószínűleg igaz is, főleg, hogy egy 12 éves játékkonzol vezérlőjét használják a működtetéshez.

A 377 láb hosszú USS Colorado képes Tomahawk rakétákat indítani, de felhasználható speciális műveleti csapatok szállítására és megfigyelésre is. Az Xbox vezérlő arra szolgál, hogy a személyzet azokat a távérzékelőket irányítsák, amik a modern tengeralattjárókün a periszkópot váltották le. Az Associated Press jelentése szerint ez a világ első támadó tengeralattjáró, amely játékvezérlőt használ.

xbox controller virginia

Tavaly szeptemberben a Virginia-Pilot arról számolt be, hogy a haditengerészet egy 38 000 dolláros joystick stílusú vezérlőt váltott fel a 39,95 dollárba kerülő Xbox 360 vezérlőkkel, mivel a Microsoft által gyártott eszközök jelentősen olcsóbbak, könnyebben cserélhetők, és kevesebb képzésre van szükség hozzájuk, mert szinte mindenki tudja, hogyan kell használni.

Az ötlet, hogy az Xbox vezérlőket használjanak a Virginia-osztályú tengeralattjárókon a Lockheed Martin “Virginia Virginia” nevű, Manassasban működő minősített kutatólaboratóriumából származik. A védelmi technológiai vállalatot úgy is emlegetik, mint a haditengerészet 51-es körzetét.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.