Válassza az Oldal lehetőséget

Az ASUS harcba száll az Apple-lel

Nagy az esély rá, hogy meg is nyeri a csatát. Mától nem titkosak fegyvereik sem, itt az Eee Tablet és az Eee Pad.

Elsőként lássuk az olcsóbb megoldást, a Tablet-et, ami gyakorlatilag egy digitális füzet, mellyel rajzolhatunk, jegyzetelhetünk, vagy akár elektronikus dokumentumokat olvashatunk. Mindezt 8 hüvelykes 2450 dpi-s kijelzőjén, aminek felbontása csakúgy, mint az iPad-nak 1024 × 768 pixel.

Az ASUS harcba száll az Apple-lel

A szeptemberben 200-300 dollár közötti megjelenő termék 10 órás akksival érkezik. Érdekessége az Eee Tablet-nek, hogy 64 árnyalatú szürke megjelenítésére alkalmas, ezáltal olyan hatást kelt, mintha igazi lapra írnánk/rajzolnánk. Nyilván a régi iparosoknak tetszeni fog a megoldás, a mai generáció viszont hangosan kineveti a terméket. Mindenki eldöntheti, melyik táborba tartozik.

Az erősebb fegyver, nyilván a drágábbik, ez az Eee Pad, ami viszont tényleg legyőzheti az Apple táblagépét. A 12″-os készüléket  Intel Core 2 Duo CULV hajtja és Windows 7 Home Premium fut rajta. A 2011 elején megjelenő gép kamerával, ugyancsak 10 órás akkumulátorral és érintőkijelzővel rendelkezik.

Az ASUS harcba száll az Apple-lel

Bátran mondhatjuk, hogy ez már régi filmekben ábrázolt jövő, egy számítógépet hordozunk magunkkal, ami alig vastagabb egy iskolai füzetnél. Ára tudásához képest mindenképp kedvezőnek mondható, 400-500 dollár körül alakul majd. Irodai mindenesnek is alkalmas lehet, ha egy gyors levelet akarunk megírni, de nem szeretjük a képernyőt nyomkodni, vehetünk majd hozzá egy külső billentyűzet/dokkolót is.

Igaz, hogy Jobs-éknak fel kell kötniük a gatyát, de van fél évük kiadni egy hasonló tudású gépet, amennyiben ezt elmulasztják nagy bajban lesznek. Az ASUS pedig nagyon okosan gondolkozott, nem számíthat arra, hogy na majd fél év múlva megverik az Apple-t, ezért kiadnak az iPad-hoz hasonló paraméterű 10 colos Eee Pad-ot is, melyen Windows Embedded Compact 7 fut.

A szerzőről