Válassza az Oldal lehetőséget

Az ezüst lovag vizet kapott

Az ezüst lovag vizet kapott

Az egyetlen remény a rozsdásodás ellen az ismert festék, illetve az, hogy az ezüst kevéssé rozsdásodik.

Ezüst lovagnak, eredeti nevén Silver Knightnak hívják az Evercool új CPU-hűtőjét, mely a folyadékhűtés és a léghűtés előnyeit próbálja összekovácsolni.

Az ezüst lovag vizet kapott

A kialakítás a megszokott hőcsöves megoldást utánozza, azonban ennél a hűtőnél a hűtőközeg áramoltatásához szükséges egy pumpa is, mely a hűtő talpánál felmelegedő folyadékot a felső, hűvösebb közegbe szállítja.

Az ezüst lovag vizet kapott

A lamellák átszellőzéséért egy 9 centiméteres ventilátor felel, melynek fordulatszámát szabályozhatjuk. Maximális teljesítmény mellett 2600-at pörög percenként, légszállítása 53,1 köbláb, a fülünket pedig 25 dBA zaj terheli. Ugyanezen értékek minimum fordulat mellett (1800 rpm): légszállítás: 36,2 CFM, zaj: 17 dBA.

Az ezüst lovag vizet kapott

Ezekhez az értékekhez még hozzácsaphatjuk a pumpa adatait, mely óránként 5 liter vizet képes megforgatni, mindezt 20 dBA zajterhelés mellett. Az Evercool érdekes, ám kissé hangosnak tűnő megoldása LGA775 és Socket 939/940/754 processzorok fölé szerelhető, méretei 130×126,5×165 milliméter, tömege pedig 960 gramm. A lovag áráról még nem rendelkezünk információval.

A szerzőről