Válassza az Oldal lehetőséget

Az Iomega bemutatta az új iConnect hálózati eszközét

Az Iomega, ma bejelentette nagy teljesítményű, ugyanakkor olcsó eszközét, amellyel az összes USB tárolóeszköz hálózatba szervezhető, a felhasználó az összes fájlját összekapcsolhatja, megoszthatja és elérheti bárhonnan, akár az interneten keresztül is.

Az ezen a héten a Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatkozó iConnect Wireless Data Station nem rendelkezik saját tárolókapacitással, viszont lehetőséget ad a felhasználó összes asztali és hordozható USB-tárolóeszközének hálózatra csatlakoztatására. A vezetékes és vezeték nélküli* környezetben is használható eszközt a routerhez kell csatlakoztatni, majd egyszerűen rádugni a (tetszés szerinti márkájú) külső USB- vagy USB flash – meghajtókat az Iomega iConnect eszköz négy USB-csatlakozójára. Ekkor a tárolóeszközök automatikusan felcsatlakoznak a hálózatra és az ott található bármely számítógép számára elérhetőkké válnak, illetve távolról is hozzáférhetők lesznek a világhálón keresztül.

Ezzel az egyszerű beállítással az iConnect Wireless Data Station felhasználói nem csak további tárolóeszközökhöz jutnak a hálózaton a fájlok mentéséhez, megosztásához és használatához, hanem olyan szolgáltatásokat is élvezhetnek, mint az UPnP™ DLNA minősítésű AV Media Server (amely adatfolyamként képes fényképeket, audio- és videotartalmakat szolgáltatni különféle médialejátszó eszközök számára); a torrentletöltés-kezelő a peer-to-peer kapcsolaton továbbított fájlok felügyeletéhez; az Apple®-felhasználókat segítő Time Machine®-támogatás; az adatok védelmét szolgáló eszközök közötti replikáció; a hálózati nyomtatószolgáltatások és számos más egyéb.

Az Iomega bemutatta az új iConnect hálózati eszközét

„Az új Iomega iConnect Wireless Data Station nagyszerű lehetőséget kínál a sok USB-n csatlakozó tárolóval rendelkező számítógép-felhasználók számára arra, hogy egyfelől pénzt takarítsanak meg, másfelől mindjárt ’intelligensebbé’ is tegyék tárolóeszközeiket” – mondta Jonathan Huberman, az Iomega, valamint az EMC Consumer and Small Business Products részlegének elnöke. –„Mostantól kevesebb, mint 100 dollárért olyan NAS-eszközhöz (hálózati tárolóhoz) juthatnak, amely mindent tud a távoli eléréstől a torrent-letöltéseken át a beépített iTunes- és médiaszerver-funkciókig. Az iConnect Wireless Data Station kiváló módszer a meglévő eszközök teljesen újfajta felhasználására.”

Az új iConnect Wireless Data Station előnyei és jellemzői Az új eszköz az elismert EMC LifeLine™ szoftvert használja, ezen kívül egy teljes Linux operációs rendszert és egy sor olyan alkalmazást, amelyeket a Windows®, Mac® és Linux gépek többplatformos támogatásához készítettek. Az iConnect kényelmesen használható felülettel kínálja a médiaszerver- és távoli elérés területén nyújtható összes szolgáltatási újdonságot, hogy a felhasználó mindenhonnan játszi könnyedséggel elérhesse saját adatait: az irodából, otthonról vagy a világ bármely tájáról.**

Néhány az iConnect Wireless Data Station számos értéknövelt szolgáltatása közül:

  • Kényelmes fájlmegosztás, adatmentés és nyomtatókiszolgálás bármely hálózatra kapcsolódó Windows® PC, Mac® vagy Linux munkaállomásról.
  • Gigabit Ethernet és vezeték nélküli kapcsolat közvetlenül a routerre kapcsolva, vezetékes és vezeték nélküli (802.11b/g/n wireless protocol) konfigurációban.
  • Biztonságos távoli elérés a világ minden tájáról a képek, videoanyagok, fájlok – a csatlakozó USB-meghajtókon tárolt összes anyag – eléréséhez. Kiegészítő szolgáltatásként az iConnect eszköz távolról is elérhető és felügyelhető egy személyre szabott webes címen.
  • Egyszerű bővíthetőség: a tárkapacitás növeléséhez mindössze több vagy nagyobb USB-meghajtókat kell csatlakoztatni.
  • Eszközről eszközre történő replikáció az adatok védelméhez: a csatlakoztatott USB-meghajtók és a hálózat bármely másik megosztott tárolója között megadható egy másolási és/vagy szinkronizálási feladat. Az Iomega rendszerét használva a másoláshoz mindössze meg kell nyomni az iConnect eszköz elején található QuikTransfer gombot.
  • Nyomtatószerver-funkció az intelligens nyomtatómegosztást használva, max. 2 USB-nyomtatóra. • Time Machine támogatás az Apple-felhasználók számára az OS X 10.5-ös vagy későbbi változatát használó Mac gépek kényelmes biztonsági mentéséhez.
  • UPnP™ DLNA minősítésű AV Media Server a fényképek, audio- és videotartalmak adatfolyamként történő eljuttatásához sokféle médiaeszközre, pl. játékkonzolokra (Microsoft Xbox® 360, Sony PlayStation® 3), audiohíd-eszközökre, iTunes® lejátszókra, hálózatra kötött digitális képkeretekre, Iomega® ScreenPlay™ termékekre és számos más egyébre.
  • Diavetítési lehetőség egy integrált segédprogram alkalmazásával, a Cooliris™ technológiát használva a csatlakozó USB-eszközökön tárolt képek gyors megkereséséhez.
  • Torrentletöltés-kezelő az egyenrangú (P2P-) fájltovábbítás kezelésére külön PC használata nélkül.
  • Képátviteli protokoll (PTP) használata a fényképek érintés nélküli, automatikus átemelésére az iConnect eszköz valamelyik USB-portjára csatlakoztatott digitális fényképezőgépekről.

Az Iomega bemutatta az új iConnect hálózati eszközét

Mentési és biztonsági szoftverek a teljeskörű adatvédelem szolgálatában

Az új Iomega iConnect Wireless Data Station egy sor, mentési és biztonsági szoftverrel érkezik, ezek közé tartozik a natív biztonsági támogatás, a felhasználónévhez és jelszóhoz kötött hitelesítéssel erősen védett elérés. A csomagnak része az RSA® BSAFE® titkosítási technológia is, amelyekkel kivédhető a vírusok vagy rosszindulatú szoftverek telepítése és frissülése. Az RSA az EMC biztonsági részlege, amelynek megoldásait többek között a világ legnagyobb bankjaiban is használják a digitális adatok védelmére.

Az iConnect Wireless Data Station eszközön megtalálható az Iomega Protection Suite szoftvercsomagja is. A cég oldaláról is letölthető Iomega Protection Suite-nek része az Iomega QuikProtect (az egyszerű, ütemezett fájlszintű mentéshez); az EMC® Retrospect® Express vagy Express HD (az adatok, alkalmazások és beállítások mentéséhez); illetve egy vírusok, kémszoftverek és webes biztonsági rések ellen védő piacvezető szoftver ingyenes előfizetése.

Kompatibilitás

Az iConnect Wireless Data Station kompatibilis a Windows®, Mac OS® és Linux® operációs rendszerű személyi számítógépekkel. A felület 11 nyelven áll rendelkezésre: angolul, spanyolul, portugálul, franciául, olaszul, japánul, koreai, hagyományos és egyszerűsített kínai nyelven, illetve németül és oroszul.

Árak, elérhetőség és jótállás

Az új Iomega® iConnect Wireless Data Station, amely január 7. és 10. között mutatkozik be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen, februártól az egész világon kapható lesz. Javasolt listaára 99,99 USD / €79. Az iConnect Wireless Data Station eszközre (termékregisztráció esetén) három éves garancia vonatkozik.

A szerzőről