Válassza az Oldal lehetőséget

Az MSI is Tegra alapú tablettel jelentkezik 2010-ben

A napokban számoltunk be az ASUS tabletjéről. Most úgy tűnik, hogy az MSI sem akar lemaradni.

2010 a tablet PC-k éve lesz. Az Apple is bemutatta megoldását, mely a hírek szerint sokat örökölt az iPhone-tól, így például az iPhone alkalmazások futtatására is lehetőség nyílik rajta.

A napokban bemutatott az ASUS tablet után most az MSI-tól érkezett olyan információ, miszerint az idei év második felében ők is hasonló eszközzel lépnek piacra. Sambora Chen értékesítési igazgató erősített meg a hírt, és beszámolt arról, hogy az érintőkijelzős gép ára 500 dollár magasságában várható. A kijelző 10,1 colos képátlóval fog rendelkezni. A gép központi egysége egy nyolc magos Tegra 2 lesz, mely segítségével lejátszatók lesznek HD tartalmak is. A kijelző természetesen érintésérzékeny, és valószínűsíthető a többujja érzékelés is. Az MSI gépe rendelkezni fog vezeték nélküli hálózatok eléréséhez csatolóval.

A hírek szerint a cég több változat piacra dobását is tervezi, ezek között kiépítésbeli különbségek lesznek. Várható például 3G modemmel szerelt egység is.

A Tablet PC-k ilyen számú megjelenése hamar kérdésessé fogja tenni a hagyományos könyvolvasók létjogosultságát, és gyanúnk szerint a netbook piacra is hatással lesz, hiszen a kijelzők mérete, felbontása hasonló azokhoz. Az egyetlen kérdés, hogy a vásárlók hogy fognak megbarátkozni a virtuális billentyűzettel.

A szerzőről