Válassza az Oldal lehetőséget

Az NVIDIA és az EVGA összefogása a végletekig tuningolt memóriák ellen

Az NVIDIA és az EVGA összefogása a végletekig tuningolt memóriák ellen

Az NVIDIA és az EVGA igen különös kijelentést tett a “már nem egészséges” szinten túlhajtott tuningmemóriákkal kapcsolatban.

Mint az ismert, az nForce 680i SLI lapkakészlet a termékcsaládból egyedüliként olyan memóriavezérlőt tartalmaz, mely akár az 1200 MHz-es DDR2-es tuningmemóriák kezelésével is elboldogul. Igen ám, de ezt a rendkívül magas órajelet csupán a feszültségek feltornászásával és extrém hűtési megoldások alkalmazásával tudják elérni a memóriagyártók. Ezzel kapcsolatban több olyan visszajelzés érkezett az EVGA számára a felhasználók részéről, mely az agyontuningolt memóriák meghibásodásáról számolt be a csúcskategóriás alaplap esetében, és ennek hatására döntött úgy a gyártó, hogy az NVIDIA-val karöltve egy közleményt tesznek ki a honlapra, melyben a memóriagyártókat okolják ezen hibákért, mintegy ezzel felmentve magukat a felelősség alól.

Az NVIDIA és az EVGA összefogása a végletekig tuningolt memóriák ellen

Érdemes megjegyezni, hogy csupán az NVIDIA büszkélkedhet olyan alaplapi lapkakészlettel, amely hivatalosan is támogatja az 1,2 GHz-es DDR2 modulokat, viszont azt itt rögtön meg kell említenünk, hogy a legtöbb memóriagyártó 800, illetve 1066 MHz-es memóriákat kínál ebben a szegmensben. Ellenpéldaként persze rögtön felhozhatjuk a Corsair 1250 MHz-es, a Patriot 1302 MHz-es, az OCZ 1150 MHz-es vagy akár a Kingston 1,2 GHz-es moduljait.

A szerzőről