Válassza az Oldal lehetőséget

Az okostelefon, mint egér és touchpad

Az okostelefon, mint egér és touchpad

Mutatjuk a módszert, hogy miként tudjátok egy teljesen új területen hasznosítani az okostelót – vagy épp a táblagépet.

Az okostelefon, mint egér és touchpad 1

Néhány lépés az egész, figyeljetek, csak ennyiből megoldható!

step 1.1

  • Elsőként is töltsük le és telepítsük az ingyenes WiFi Mouse applikációt androidos okostelefonunkra – erről a linkről gyorsan megvagytok vele.
  • Ha ezzel elkészültünk, akkor a vezérelni kívánt számítógépet is elő kell készítenünk. Ez sem lesz nehéz feladat, ehhez az operációs rendszerünknek (Windows, MAC, Linux) megfelelő Mouse server alkalmazást kell beizzítanunk. Itt még konfigurálnunk sem kell, a telepítés végeztével jöhet a harmadik lépcsőfok;

step 2

  • Most kiderítjük, hogy milyen IP címet kapott PC-nk. Hozzuk be a parancssort (Windows+R billentyű kombináció, majd cmd), utána pedig gépeljük be az „ipconfig” parancsot;
  • Indítsuk el a WiFi Mouse appot telónkon, majd használjuk az automatikus kapcsolódás funkciót (avagy az előbb megállapított IP címet). Természetesen a dolog akkor fog működni, ha a telefon és a számítógép azonos hálózaton lóg, előbbin pedig bekapcsoljuk a wifit. Ezzel végeztünk is, elkészült az új tapipadunk.

step 3

Az androidos alkalmazás felépítése végtelenül egyszerű, szerintünk nem érdemel túl sok magyarázatot:

  • a bal sarokban lévő felület a bal klikket szimbolizálja, a túloldalit meg nyilván ki tudjátok már találni;
  • a képernyő középső területén a görgő jelenik meg;
  • a fennmaradó rész pedig a tapipad helye.

step 4

Jól sejtitek, a billentyűzet ikonnal egy teljes értékű QWERTY klaviatúrát tudtok előhívni, a bal felső sarokban pedig a virtuális rágcsáló beállításait (pl. érzékenység) tudjátok finomhangolni.

Szerintünk a fenti program elsősorban a laptoposoknak lehet érdekes, de igazából asztali PC-nél is nyugodtan alkalmazható. Az almás tulajoknál is ez a séma él, értelemszerűen nekik az App Store-ban kell keresgélniük.