Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatkozik az iOS 5

Bemutatkozik az iOS 5

altAz Apple hivatalosan is bemutatta az iOS legújabb verzióját.

Tegnap este nyitotta meg kapuit az Apple szokásos évente megrendezésre kerülő rendezvénye, a WWDC. Bár régebben voltak találgatások, hogy talán bemutatkozhat most az új iPhone készülék, ám már egy ideje úgy tűnik, hogy ez még várat magára. Minden bizonnyal a rendezvény legnagyobb újdonsága a most bemutatkozó iOS 5 rendszer.

alt

Az iOS legnagyobb újdonsága az új értesítési rendszer. Az Android értesítési rendszeréhez hasonlóan, az iOS-ben is a képernyő felső része “redőnyként” lehúzható lesz, és itt értesülhetünk a fontosabb eseményekről. A Twitterezők is örülhetnek az új rendszernek, hiszen ezentúl sokkal egyszerűbben lehet megosztani dolgokat a nagyvilággal.

alt

Az emlékeztető funkciók is bővültek, hiszen az új iOS-ben akár az is beállítható, hogy egy adott helyen (GPS segítségével) emlékeztessen fontos teendőinkre. A fényképezés is egyszerűbbé válik az 5-ös iOS-ben. Fényképek készítésekor hangerőnövelés gomb segítségével is exponálhatunk.

alt

Fontos újítás, hogy a Firmware frissítést ezentúl számítógép nélkül is elvégezhetjük, csak internetkapcsolatra lesz szükségünk. Az új rendszer a felhasználókhoz az előzetes információk szerint szeptemberben érkezhet meg.

A szerzőről