Válassza az Oldal lehetőséget

Brutálisan jó videokártyával készül az NVIDIA

Brutálisan jó videokártyával készül az NVIDIA

A GeForce RTX 2060 megfizethető árra hozza el a sugárkövetést.

Brutálisan jó videokártyával készül az NVIDIA

 

Felbukkantak az első mérések a zöldek soron következő grafikus kártyájáról, az RTX 2060-ról. A cucc arra a TU106 lapkára épül, melyet a nagytesó, az RTX 2070 is alkalmaz, ám a termék pozíciója okán (középkategória) nyilván némi butítást eszközöltek rajta:

  • 1 920 CUDA mag, 120 TMU, 48 ROP, 240 Tensor mag és 30 RT feldolgozó.

Az erőforrások etetéséről GDDR6-os memóriák gondoskodnak, a fedélzeti memória összkapacitása feltehetően 6,0 GB lesz. A kiszivárgott képek egyébként a referenciamodellt ábrázolják (Founders Edition), ezen meglepő módon a 8 pines tápellátást is felfedezhetjük, tehát a fogyasztás minden kétséget kizáróan magasabb lesz, mint amit a GTX 1060-nál tapasztalhatunk.

rtx 2060 01rtx 2060 02

Független mérésekkel még nem szolgálhatunk, a fenti számok egyenesen a zöldektől származnak, szóval nem biztos, hogy 100 százalékban objektív a dolog. Mindent összevetve úgy véljük, az RTX 2060 komoly sikereket érhet el, mert a madarak azt csiripelték, hogy a termék nyitóára mindösszesen 349 dollár lesz – ezen az árszinten mozog a korosodó RX Vega 56 is. Ha beigazolódnak az előbbi számok, akkor meglehetősen jól indulhat az idei esztendő az NVIDIA-nak, hiszen ez az igazán jó ár/érték mutatóval bíró megoldás biztosan sokak szívét megdobogtatja majd.

Az újdonság január közepén jelenhet meg.

Forrás: videocardz.com