Válassza az Oldal lehetőséget

CES – Sony házimozi 4K-ra felskálázva

A Sony új házimozirendszerével mostantól a meglévő Blue-Ray filmeket is 4K felbontásban élvezhetjük. A debütáló N-sorozatban a jelenleg elérhető legjobb képminőség mellett a kiemelkedő audioélmény is biztosított. Ráadásul a rendszerhez bármely wifi, Bluetooth vagy NFC adatátvitelre képes mobileszközt csatlakoztathatunk.

IMG BDV-E6100_B_CEAL_T-1200

 

Az új N-sorozatú házimozirendszerek képesek a Blu-Ray filmjeinket a Full HD felbontás négyszeresére is felskálázni, hogy aztán teljesen valósághű képminőségben élvezhessük őket egy 4K megjelenítésre képes televízión. Így „jövőállóvá” tehetjük meglévő filmgyűjteményünket.

IMG BDV-N9100WL_W_EAL_F-1200

A házimozirendszerek által nyújtott élményt a kiemelkedő hangzás teszi teljessé. A Sony mágneses folyadéktöltésű hangsugárzó technológiájával felszerelt vékony és stílusos üvegszálas hangszórók erőteljes, tiszta és pontos hangot biztosítanak még a legnagyobb hangerő esetén is. Az új tervezésű hátsó sugárzók vezeték nélkül csatlakoznak a fő rendszerhez.

IMG BDV-E6100_B_RU3_F-1200

Az NFC-s vagy Bluetooth-szal ellátott mobileszközeinkről egyetlen érintéssel lejátszhatjuk zenéinket – legyen szó okostelefonról vagy táblagépről. A Bluetooth átvitel során a tömörített zenei fájlok ronthatnak a hangzás minőségén, azonban egyedülálló technológiával a rendszer visszaállítja az átvitellel elvesztett magas hangokat.

IMG BDV-N9100W_B_CEAL_T-1200

A beépített wifinek köszönhetően a házimozi az otthonunkban lévő összes mobileszközzel összekapcsolható, így többek között PC-ről is lejátszhatjuk HD videóinkat és zenéinket. Emellett online kapcsolaton keresztül a Sony Entertainment hozzáférést biztosít milliónyi online tartalomhoz, de tévézés közben böngészhetünk különböző weboldalakon vagy cseveghetünk a közösségi oldalakon is.

S5100 cw-1200

A TV SideView alkalmazással a Blu-Ray lejátszó és a házimozirendszer Xperia tablettel vagy Xperia okostelefonnal is irányítható. Az ingyenes androidos vagy iOS-os alkalmazás segítségével pedig a távirányítás mellett újabb online tartalmakat is felfedezhetünk, amelyeket ezután nagyképernyőn, kiváló hangzással élvezhetünk.

S5100 fr-1200

Az új generációs házimozirendszerek és Blu-Ray Disc lejátszók 2013. április elejétől érhetőek el.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.