Válassza az Oldal lehetőséget

Chieftec tápok a középkategóriából

Chieftec tápok a középkategóriából

 

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a tápegység mennyire fontos egy jó gép építésénél. Ezer és egy cikkben leírtuk már ezt, ahogy azt is, hogy milyen kellemetlenségekkel járhat egy rossz minőségű egység használata.

Szerencsénkre az utóbbi években egyre kevesebbet hallunk a nightmare stílusú beszámolókról, ami mindenképpen jót jelent, azt, hogy bár manapság is léteznek olcsó tápok a minőség mégis javul. Aki mostanában is épít nagyüzemben gépeket az tudja, hogy azért a helyzet nem rózsás. A kétdekás 400+ wattot ígérő darabok nem tűntek el, mindössze a nevük változott, ami nem igényel nagy fejlesztést, hiszen egy új név kitalálása és egy új matrica megtervezése nem feladat, így naponta tűnnek fel, és tűnnek el új típusok.

Chieftec tápok a középkategóriából 1

Ettől függetlenül is igaz, hogy kevesebb a rémtörténet. Anno, amikor még magam is főállásban nyomtam a szervizelést nem egy, nem két gépet láttam füstbe menni Acorp és egyéb „márkás” megoldások miatt. Igaz, akkor is voltak közepes árfekvésű típusok, amik képesek voltak megbízhatóan működni. És persze ott voltak a drága darabok is, melyeket örömmel építettünk be saját gépeinkbe

Mi változott akkor? Valahogy kevesebb a kétdekás megoldás, és valahogy több a középszinten mozgó darab, ami annak is köszönhető, hogy az anno drágát gyártó cégek is megpróbálkoznak a középkategóriába betörni. Ez nekünk fogyasztóknak jó, hiszen egy jó márkanevet ezek a gyártók sem szeretnének lejáratni egy rossz termékkel, így viszonylag olcsón juthatunk hozzá megbízható és neves termékekhez. Igaz, a költségcsökkentést itt sem lehet elkerülni, de mint cikkünkből látható lesz ez nem kell, hogy a minőség rovására menjen.

Lássuk hát egy nagy gyártó miképp képes a középkategóriában boldogulni!

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.