Válassza az Oldal lehetőséget

CHUWI GemiBook – 2K kijelzős notebook 100 ezerért?

CHUWI GemiBook – 2K kijelzős notebook 100 ezerért?

Azt mondják, hogy irdatlan sebességgel emelkednek a notebook árak. Valóban?

CHUWI GemiBook - 2K kijelzős notebook 100 ezerért?

Tegnap is bemutattam egy gépet, abban az újabb generációs Intel celeron proci volt. Ebben a masinában az előző generációs található, de érdemes ránézni, már csak azért is, mert érdekes képességeket találunk!

CHUWI GemiBook - 2K kijelzős notebook 100 ezerért? 1

Az 14 nanométeres csíkszélességen készülő Intel Celeron J4125 proci a lelke a gépnek, négy maggal, négy szállal és 2,7 GHz-es turbó órajellel. Mellette 8 GB LPDDR4 memória és egy 256 GB-os SSD, ami bővíthető, vagyis ez nem beforrasztott háttértár, ha kinőttük, vehetünk a gépbe nagyobbat.

 

A gép az ultrahordozható kategóriába tartozik, a képátlója 13 col, a tömege mindössze 1,2 kilogramm. Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, a gyártó azt mondja, hogy egy töltéssel kb. 7 órás video lejátszási idő érhető el. Ha ez igaz, az elég impozáns adat.

CHUWI GemiBook - 2K kijelzős notebook 100 ezerért? 2

A gép legnagyobb érdekessége egyértelműen a kijelző, a 13 colos képátló mellé 2K felbontást kapunk. Ez a gyakorlatban 2160 x 1440 képpontot jelent, ami gyaníthatóan tűéles képet eredményez ezen a kijelzőőméreten. A kijelző természetesen IPS technológiára épül, a színvisszaadása is egész jó, hiszen az NTSC színtér lefedettsége 70- míg az sRGB színtér lefedettsége elérheti a 95 százalékot is.

A gépben természetesen van Bluetooth, 4.2-es, van n-es wifi. A töltés C típusú USB portontörténhet, ami támogatja a PD töltést is.Kapunk kamerát, igaz nem túl izmosat, de a csetelésre az 1 megapixel is elég, és van memóriakártya olvasó is beépítve.

CHUWI GemiBook - 2K kijelzős notebook 100 ezerért? 3

Látható tehát, hogy egy egész jó kis masina ez, ha meg tudsz barátkozni az amerikai kiosztású billentyűzettel, és irodai munkára, vagy ehhez hasonló teljesítményigényű egyéb feladatokra használod, akkor szeretni fogod, már csak azért is, mert a cseh raktárból alig 100- egészen pontosan 106 774 forintért tudod megrendelni itt:

CHUWI GemiBook – 2K kijelzős notebook

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.