Válassza az Oldal lehetőséget

Cubot Quest és Quest Lite – a legvékonyabb víz és ütésálló telefonok

Cubot Quest és Quest Lite – a legvékonyabb víz és ütésálló telefonok

Új strapatelefonokkal jelentkezett a Cubot, ráadásul bevezető akcióban az árak is szuperek!

CUBOT QUEST 4G Phablet 5.5 inch Android 9.0 MT6762 Octa Core 2.0GHz IMG GE8320 4GB RAM 64GB ROM 3 Camera Fingerprint Sensor Built-in 4000mAh Battery- Black

Már megszokhattuk, hogy a Cubotnál nagyon sok különleges telefon készül. Nagy akkumulátorok, törésálló készülékek érkeznek tőlük, amik minősége az utóbbi időben ráadásul egyre jobb.

CUBOT QUEST 4G Phablet 5.5 inch Android 9.0 MT6762 Octa Core 2.0GHz IMG GE8320 4GB RAM 64GB ROM 3 Camera Fingerprint Sensor Built-in 4000mAh Battery- Black

A Cubot telefonjai régebben sem voltak rosszak, de az újabb szériáknál már a kamerák képességein is sikerült javítani. A cég persze nem a csúcskategóriában vitézkedik, szóval csúcs kamerákat nem kapunk, de más szempontból azért kiemelkednek az átlagból. Például egészen komoly kapacitású akkumulátorokat képesek egészen vékony telefonokba beépíteni.

CUBOT QUEST 4G Phablet 5.5 inch Android 9.0 MT6762 Octa Core 2.0GHz IMG GE8320 4GB RAM 64GB ROM 3 Camera Fingerprint Sensor Built-in 4000mAh Battery- Black

A Cubot Quest és kisöccse a Lite nem az akkumulátor miatt érdekes, hanem azért, mert igazi vérbeli strapatelefon képességeket kaptak, miközben a készülék házának mérete a normál telefonokét idézi. Üthetjük, vághatjuk, dobálhatjuk vagy akár csak alá is tehetjük őket, meg sem kottyan nekik. A cég szerint ezek a készülékek most a világ legvékonyabb ütésálló telefonjai, és a képeket nézve ezt el is hihatjük nekik.

A Quest és a Lite nagyon sok tekintetben hasonlítanak egymásra, így a külső méret és a kijelző felbontása (HD+) is megegyezik. Egyforma kapacitású az akkumulátor (4000 mAh), és szenzorok tekintetében sincs eltérés, így mind a két készülékben találunk közelségérzékelőt, fényérzékelőt, giroszkópot, gravitációs szenzort, geomágneses érzékelőt és persze ujjlenyomat olvasót is. A képességek közül nem maradt ki az arcfelismerés, és persze az ehhez köző arc alapú feloldás sem.

Lényeges különbséget három ponton találunk. Érdekes módon a drágábbik telefonban csak 12+2 megapixeles a hátlapi kamera, míg az olcsóbbikban 13+2 megapixeles megoldást találunk. Gyanúnkk szerint azonban a drágábbik masina 12 megapixeles Sony szenzora azért űberelni fogja a 13 megás fényképezőt. Utobbiról nem is kapunk semmilyen információt, így például a gyártó sem ismert, míg előbbinél, a Sony szenzorosnál a gyártó kiemeli aremek f/1.8-es rekeszértéket. Ez tényleg kiemelkedőnek jónak számít! A másik fontos különbség a központi lapka, mert míg a Lite verzió egy négymagos processzort kapott, a Quest egy nyolcmagos CPU-val dolgozik. A harmadik eltérés a memória és a háttértár tekintetében érhető tetten, a Lite 3/32 GB-al gazdálkodhat, a sima Quest ezzel szemben 4 GB memóriát és 64 GB beépített háttértárat kapott.

Ahogy feljebb írtuk a telefonok vadi újak, most indul az értékesítés, így a bevezető akcióban mind a két készüléknél nagyjából 30 dolláros kedvezményt kapunk. A ma, vagyis május 6-ám induló akció egy hétig tart, ezalatt a Cubot Quest Lite 149,99 dollár helyett 119,99 dollárba kerül, míg a nagyobb testvér ára 179,99 dollár helyett 149,99 dollárba kerül. A szállítás kezdetére most május 8. és 11. közötti időpontot ígérnek, és ismerve az előző Cubot akciót várható, hogy itt nem lesz csúszás. A szállítás (Priority Line) amúgy vámmentes és ingyenes, ahogy az lenni szokott.

Itt tudod megvásárolni a telefonokat:

Cubot Quest Lite 3/32 GB – 149,99 dollár helyett 119,99 dollár

Cubot Quest 6/64 GB – 179,99 dollár helyett 149,99 dollár

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.