Válassza az Oldal lehetőséget

Modernizálódik XVI. Benedek pápa

Elektronikus levélben is el lehet küldeni a Vatikánba az egyházfőnek szóló jókívánságokat XVI. Benedek pápává választása hetedik évfordulója alkalmából – jelentette be a Vatikáni Rádió.

4471504 nagy

A XVI. Benedek hétfőn ünnepelt nyolcvanötödik születésnapjára érkezett jókívánságok mennyisége miatt mondták be a Vatikáni Rádióban a pápa e-mail címét – értesült az olasz sajtó.

 

Az egész világból érkeztek az üdvözletek a pápai születésnapra, levélben, futárpostával, táviratban vagy a Vatikán kapuinál személyesen átadott borítékokkal. Az egyházfő április 19-én ünnepli pápává választása hetedik esztendejét, és az évforduló alkalmából a Vatikán arra emlékeztetett, hogy a jókívánságokat és a XVI. Benedeknek szóló személyes sorokat elektronikus levélben is el lehet juttatni a külön erre a célra létrehozott címre: [email protected]. Az e-mail üzenet közvetlenül a Vatikán hivatalos honlapján (vatican.va) keresztül is postázható.

 

Az e-mail üzenet közvetlenül a Vatikán hivatalos honlapján (vatican.va) keresztül is postázható. A Vatikán a múltban többször is hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek minden neki szóló üzenetet elolvas és válaszol is rájuk annak ellenére, hogy nem szokott internetezni. Munkatársai a leveleket papíron kinyomtatják neki. A pápának szóló jókívánságok XVI. Benedek Facebook-oldalán is tolmácsolhatók.

 

Forrás: MTI

A szerzőről